0 penyumbang pandangan

aik???.....bigung aqu (@.@)

Aqu nie masih sedikit kebigungan nie...bila aqu tengok sorang minah nie, memang cun la, muka cantik serius dow aqu cakap...dia dengan member2 dia tengah sedap2 dok lepak, tup tup terdengar azan maklum la,masjid dekat sebelah je konfem2 dengar azan kan...tapi secara drastik nye kebigungan aqu terselah...aqu pandang kiri kanan, nak pastikan aqu nie tak la tersilap bukan aqu sorang je dengar azan tu mane la taw aqu  mengelamun ke berangan ke alam fantasi aqu ke ...part aqu tak paham, azan punye kuat camtu diaorang boleh mengilai macam nak rak...aik???? nie nak lawan suara sape paling kuat ke dengan tok bilal tu??


Pekara kedua yang buat aqu bigung, sah2 tempat diaorang berdiri tu tempat awam,so bila diaorang dah gelak2 mengilai camtu ade la jugak mengundang ketidakpuasan hati sesetengan pihak...yang dasattt nye diaorang boleh muat muke tak bersalah lagsung,siap bajet2 cun lagi..(walaupun ade la sorang tu cun siket) hello!!!! orang pandang korang tu bukan sebab cun sangat,tapi sebab korang tak dengar ke azan berkumandang tu~ agama lain pun boleh hormat okeh!


Tapi orang penah kata, jangan menilai seseorang tu telalu cepat...aqu tengok2 diaorang masuk masjid pastu..maybe tadi diaorang lepak situ sebab nak tunggu azan la kot. Gilir2 ambik wuduk, pastu masuk tunaikan solat. Tapi time aqu nak pakai tudung je, tetiba muncul ke bigungan yang ke 3 kali nya...mengumpat pulak dah! Bukan ler aqu nak cakap aqu nie tak penah mengumpat kan, tapi nak cakap tu pandang2 la siket kak oiiii!! korang tu dalam masjid, rumah Allah...jangan ler nak jaja cite macam2 kat situ..orang yang nak meniaga cari rezeki pun tak di benar kan menjaja dalam masjid sebab takut kotor, nie kan pulak korang nak menjaja cerita HOT korang tu...ayat sempat aqu dengar "s**l, bodoh la dia tu.."


Pastu, makcik sorang tu tegur diaorang...aqu tengok terdiam sunyi dan sepi terus..tp buat muke tak boleh nak bla la jugak..aishhh suke korang la, tapi aqu tabik springggg la kat makcik tu...sebab dia sorang je yang berani tegur antara semua insan2 yang ada kat sane time tu..aqu bukan tak nak tegur, tapi malas ambik port..(alasan!)
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: