0 penyumbang pandangan

buatlah persiapan ramadan dulu....

Memang aqu tak nafi raya nie indah serba meriah...
tapi ingat2 jugak, kita sambut ramadan dulu baru syawal...
ramadan pun belum tentu kita sempat sambut lagi ha, maklum la ajal pun kita tak dapat nak tentu...


Sooooo ape kata kita seru la kawan2 kita yang dok semangat sangat nak wat persiapan raya tu, suh diaorang sabar2 siket and buat persiapan nak sambut ramadan dulu dulu...

persiapan ramadan?? nak siap kan ape?? beli quran?? sejadah??
konfem ramai tertanye2....
aiyak~kalau tanye persiapan raya, fuhhhhhh 1 list panjang dapat siapkan dalam 10min jer..
tapi tang pikir persiapan ramadan, tercegang2 jadi...

pe lagi persiapan ramadan yang diperlukan...
persiapan iman la...
and paling2 tak pun, apa kata kalau buat puasa syaaban..
sekurang2 nya bila ramadan nanti tak de la terkejut semua anggota2 badan kita nie..n tiba2 time tu jugak la macam2 penyakit nak timbul kan... ;p

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: