1 penyumbang pandangan

legging nie trend ke budaya??

 

Of course kalau bab2 macam nie mesti ramai kaum2 hawa yang nak sensitif2...konon2 tu hak tuan punye badan la,nak pakai pape dia suke la..masalah nye sekarang,boleh tak panjang2 kan pemikiran tu..bukan pe yang korang pakai tu korang sorang je yang tengok,macam la orang yang lalu tepi2 and sekeliling korang tu jalan tutup mata. Nak cakap sape suruh pandang?? Hello!!! memang la korang tak suruh, tapi kalau dah korang lalu kat depan, tak ke memang terpandang??

Aqu bukan nak cerita tentang dosa ke pahala, tapi aqu nak cakap pasal cantik ke pakai legging tu??? Memang la ade jual kat kedai sebab tu korang beli kan, tapi kalau korang tak beli konfem2 diaorang tak jual dah. Kadang2 aqu pelik bila orang cakap "tak cantik la ko pakai dengan seluar tu, pakai legging kan cantik"..
Ye aqu taw legging tu trend baru sekarang, tapi bukan satu budaya kot..korang tak payah la terikut2 sangat budaya barat pakai2 legging nie, serius tak cantik! lagi2 yang pakai baju memang takat2 lepas pusat je..adoiiii, nak terkeluar biji mata aqu tengok..bukan sebab tergoda ye,tapi tak sangka ilang terus sikap malu korang tu..mana tak bertambah2 kes2 gejala sosial kat negara kita nie kalau dah korang bangga sangat pakai camtu.. Aqu yang tengok nie pun malu, tak kan korang yang pakai tak rasa siket malu pun kot?? Aqu bukan jeles ok, tapi aqu rase kalau korang pakai macam tu jumpa mak mertua ke masuk kampung ke, memang jadi bahan ler. Nak kata aqu nie kuno?? Erm memang pun, tapi setahu aqu kita nie hidup bermasyarakat, beradab and ada budaya kita sendiri..jadi paham2 la, kalau korang teringin sangat pakai legging tu pakai je x pe tak salah tapi pakai la kat rumah....

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
1 Comments

1 00 rajin nak comment:

Leeyana Amzar said...

yg sensetif bab legging tu kira over je..bek yang kaki sebesar tong gas atau sekurus tiang elektrik.dua2 dua x cntik langsng pkai legging..