0 penyumbang pandangan

memancing erk...^.^

Sumpah! selama aqu hidup nie, tak penah lagi aqu mencampak joran ke sungai2 mahupun ke laut2 malah ke kolam pun tak pernah! tapi kalau takat pegang joran,haaa tu penah..setakat pegang, anak sedara aqu yang umur 4 taun tu pun boleh buat...jadi tak de la aqu berbangga langsung sebab penah pegang joran...


teringin jugak aqu nak mancing nie..ade jugak sorang mamat hensem nie name dia rizal, name panjang dia aqu tak reti nak eja,kang salah eja dia saman aqu pulak tak pun dia block FB aqu, kang tak pepasal aqu kena mintak maaf...dia nie orang kata hebat gilesss memancing,ramai cerita kat aqu..tp aqu tak pulak penah tengok, sekadar dengar...so i cnnt believe it without any evidences..(statement jeles.hahahha)

So,ayah aqu pun tetiba menimbulkan minat yang tah datang dari pelusuk or corok mane yang 

dia tetiba nak meluangkanmasa lapangnya dengan memancing..WOW!!!! rase2 nya ayah 
aqu nie serupe je dengan aqu kalau bab2 memancing nie...heran2.. tapi yang aqu tak 
boleh bla riaksi ibu time ayah cakap hari tu nak memancing pasnie, ibu boleh cakap
"haa balik kat kampung tu,gali tanah tu buat kolam...kang kalau mancing2 tak dapat
sekor pun kita jala je terus", adoiiii ibu nie kacau semangat ayah nak memancing la, tapi
pe pun ayat ibu memang terbaik aqu sokong!!!! senang2 kita berenang terus dalam 
kolam tu.hahha


Agak2 nye memancing nie memang tak sebati kot dengan jiwa aqu...ye la kan karang 
tunggu lama2 sekor ikan pun tak dapat memang aqu patah kan joran tu.hihi alaaa dari 
susah2 aqu mancing, baik aqu beli ikan kat kedai masak terus sonang cerita.  Bakat 
memancing tu tak de kat aqu, jadi biar lah aqu mempraktik bakat2 semulajadi yang 
kena dengan jiwa aqu nie je bior bertambah maju.hahahha
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: