0 penyumbang pandangan

dari anak muda..


biasa la kalau anak muda berdarah muda la kan,(yang dah tua, berdarah tua?? -.-) darah pun ade tua muda, ini kan pulak pemikiran.. memang banyak perbezaan pemikiran dari segi golongan muda and orang lama (sopan siket) nie.. so moh kita selami pemikiran anak muda sekarang, jum2 menyelam ke dasar hati~~ 
  • Couple
couple itu sesuatu yang perlu, sangat perlu! bile dah couple makne kat sini konfem U dah jadi hak I so boleh la kita buat ala2 macam orang dah kawen.. kalau I nak angkut U pi mane2, just contact jer "hello, i nak bawak u kuar la malam nie" pastu ambik jalan.. limit time nak bersama 1 hari 1 malam pun tak per, janji u dengan i (i suker!!!). takat nak pegang2 mane2 its ok la, I kan hak U.. tapi kalau orang lain nak pegang I, I kena cakap pegang2 antara bukan muhrim tu haram... 
*  makna nya kat sini, couple tu lebih kurang je macam dah kawen...cuma couple tu de akad nikah jer, perlu ke akad nikah?? ala benda tu kan tuk yang nak jadi suami isteri, kitaorang baru couple la. Ehhh kalau dah tau akad nikah tu untuk suami isteri, so perlu la jugak taw limit2 nk bercouple tu camner dik oi!!!!
  • Hot
pe barang kalau nama nye remaja tapi tak hot... kalau U tak boleh jadi hot, balik kampung la.. nak jadi hot?? ok2, first kena la merokok.. baru nampak macho kalau merokok, tak kesah la laki ke pempuan ke.. merokok mane ikut jantina der. second, lepak kat mane2 shopping complex ker mall2 ke baru la orang pandang kite nie hebat.. third, pakaian bro.. pakaian tu main peranan penting... kena la pakai pakaian yang boleh tarik minat orang and senang aweks/mamat2 nak sangkut..lagi2 girl kena la pakai seksi2 takat2 tup ape perlu jer..
*sape ajor korang buat sume benda tu nama nyer HOT??? hampeh! tu nama nya menghancurkan masa depan generasi muda! menghancurkan masa depan negara! menghancurkan institusi kekeluagaan! nak2 aqu tambah lagi banyak2 kang.. pikir la beb, kalau macam tu cara nak jadi hot tak jadi pun tak pe kot! bukan tak boleh idup~
  • Aurat
ala U jangan cite dengan I la pasal2 aurat nie... U nak suh I bertudung litup pakai purdah sume ker??? nie bukan negara arab ke iran ke la.. tak payah berlitup2 camtu... U taw tak nie zaman cyber! CYBER! so jangan la ketinggalan sangat... U nak ke nanti orang kata U nie budak kampung, ketinggalan zaman. tak payah kutbah2 dengan I.. I muda lagi okeh, kang dah tua siket sebelum mati I tutup la aurat, I bertaubat.. panas taw tak nak pakai tutup2 semua nie, kalau ye pun U sorang je la buat.. I belum dapat seru la nak pakai camtu.
*wah wah wah wahhhhhhhhhh makne nyer nak kena pi arab ke mesir ke dulu la ye baru boleh tutup aurat?? tak pun tunggu usia dekat2 dah 45 tu baru kita berusaha dok atas sejadah, taubat and time tu baru dapat seru la ye?? buang la cara pemikiran "dah tua baru taubat".. ajal tak de sape tau bila, aqu sendiri pun tak tau ajal aqu bila.. tah2 kejap lagi ke sok ke jadi sedar2 kan la diri..
  • Islam
ehhh mesti la saya islam... dalam IC saya nie kan dah tulis saya islam, lagipun mak ayah saya memang islam.. solat?? erm kadang2 saya buat jugak...tengok la mane yang sempat. ala tak pe, kalau kita islam nanti kat akhirat last2 kita akan di masukan ke syurga jugak.. jangan risau la..
*ohhh camtu ker??? aqu tak pulak taw... last2 kita masuk syurga gak erk?? makne nya awal2 masuk neraka dulu la??? nak merasa jugak ke masuk neraka?? nauzubillah..
  • Belajar
ala malas la bab2 belajar nie... tak nak la jadi sekema sangat.. lagi pun kalau tak belajar pun, dapat jugak keje nanti punye..kan rezeki tu ade kat mane2.. 
*macam tu pulak?? entah la... tapi sekurang2 nye dengan ilmu yang ade tu berguna kan untuk masa depan.. and dengan ilmu yang ade tu jugak kita dapat ubah kan masa depan kita??

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: