0 penyumbang pandangan

kembali ke zaman budak2... ting!

saya nak jadi kanak2 balik!!! nak jugak nak jugak!!!! 
wahai  saintis2 tolong la cipta alat untuk aqu kembali ke zaman kanak2 kembali...(*bukan jadi kecik macam conan) Baik lah saintis2 tak nak tolong ye, merepek ye.. tak pe tak pe...ahli sihir, jampi kembali masa untuk aqu kembali ke zaman kanak2.. apa?? tak nak tolong jugak??? huh! ultraman tolong aqu fire kan sume saintis2 and ahli sihir tu! ;p padan muka korang! 

Huh batman, bawak aqu naik keta kamu yang laju tu pi jumpe snow white sekarang, aqu nak tinggal dengan dia bersama2 dengan orang2 kerdil tu...boleh menyanyi2 and dihiburkan oleh diaorang bila aqu sunyi nanti.. Erm superman, kamu nak tolong aqu jugak kan??? tolong bawak kan sleeping beauty jumpa aqu, mana taw putera dia ada kenalan2 lain yang boleh di jodoh kan dengan aqu.. 

Ohhh aqu terlupa kat kamu berdua, aladin and cindrelella... tapi aqu tak nak susah2 kan kamu berdua... tak pe??? erm ok la, cindrelella, kamu memang pandai buat kerja2 rumah... kalau kamu rajin kemas kan rumah kami (aqu and snow white) ye, tapi kalau kamu penat kamu rehat la... kamu pulak aladin..kamu boleh kan tolong jaga aqu dari orang2 jahat kan, jangan bagi diaorang dekat dengan aqu ye...terutama pinokio and robin hood! aqu tak nak dia asyik tipu2 aqu..and robin hood tu asyik nak curi hati aqu je, aqu tak suke! aqu tak suke pencuri! nanti kalau dia curik hati aqu, dia tak nak jaga... 

Hebat nya imaginasi aqu... kenapa kita tak boleh jadi kanak2 je terus! haishhh kalau semua jadi kanak2 je terus sape nak jadi mak pak pulak suana oiiii!... ehhh betul jugak! huh.. jadi kanak2 best....
  • boleh main2 selalu...boleh main masak2, kawen2... (*ehhh time kanak2 perasan nak jadi dewasa, dah dewasa mengedik nak jadi kanak2)
  • tak payah pikir cari rezeki... sebab time kecik2 terima je apa dapat, kalau yang tak dapat tu pulak pakat mintak je..tak penah pikir pulak yang duit tu kena cari, ingat duit tu beranak2 dalam poket mak pak..
  • tak payah pikir masalah rindu. bukan kecik2 tak de rindu, ade tapi kat mak pak kat adik2 kat barang mainan... tapi nie bile dah besar nie konon2 nak bercinta la, pakat rindu kat si teruna... tapi aqu kat sini rindu setengah mati, dia boleh buat dek jer.. hampeh! :p
  • tak yah pikir gaduh2. bila time kecik2 kalau tang tak puas ati je senang kes "tak nak kawan ko" abis cerita, tapi sok lusa tu pakat pi kedai sama2 beli eskem.. tapi dah besar nie, tang tak puas ati jer..sok2 ko dengar la orang dok canang cerita ko satu opis!
  • tanggungjawab kurang. ha parat nie aqu suke... oit jangan kata aqu malas ye..(*ade la siket2) tapi bile jadi budak2 senang..tanggungjawab belajar je.. alah takat belajar bukan susah pun, pi sekolah belajar bukan kena banting tulang sampai kuar peluh satu baldi pun..
  • keje. nie part paling susah..nak kena pi cari keje kalau da besar... kalau jumpa dengan orang2 yang ok tu tak pe la jugak.. nie pakat jumpa orang yang asyik nak condemn kita jer... ish! rase macam nak lastik je mulut dia tu, maklum la orang macam tu insurance mulut dia mesti banyak punyer..


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: