0 penyumbang pandangan

"seksi dan cantik.."

untuk yang bergelar wanita or perempuan-->
pernah dengar "dia seksi, sebab tu dia cantik".. aqu rasa pasai statement tu la berlumba2 wanita dalam dunia nie nak jadi seksi.. seksi bermakna cantik ke?? sama sekali TAK! seksi tak langsung mengukur tahap kecantikan seseorang..


Yup, maybe seksi tu ade la kaitan nya dengan cantik.. selalu kan dengar " dah la muka cun, seksi pulak tu".. ayat nie mesti banyak kaum adam yang cakap kan kan kan?? erm dah lumrah hidup, lelaki pasti akan tertarik dengan wanita.. kerana Allah telah mencipta kan wanita itu tersangat indah. dan bukan nama nya lelaki kalau tak tertarik langsung pada kecantikan wanita. 


Tapi cantik wanita bukan terletak pada seksinya, cuma bila dah seorang wanita tu berpakaian seksi tu bermakna dia telah menunjukan hampir separuh dari kecantikan dia kepada lelaki yang bukan mahram baginya.. jadi kalau nak di banding wanita seksi dan wanita yang menjaga auratnya mungkin ramai lelaki lebih tertarik kepada wanita yang berpakaian seksi kerana wanita yang berpakaian seksi menunjukan lebih banyak kecantikan nya. tapi rugi pada wanita saksi ialah bukan semua kecantikan milik suaminya, dan rugi pada suaminya kerana terpaksa berkongsi kecantikan isterinya dengan lelaki lain..tak perlu jadi seksi untuk cantik kerana cantik tu banyak perspektif =)

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: