0 penyumbang pandangan

cintan cintun~

Nak jiwang karat boleh???? petang² jalan kedai pak saleh, mesti la boleh...hahhahah merosakan kesenian pantun je keje aqu~ So nak jiwang pasal pe??? nak jiwang pun ade topic~ Ok, kita cite pasal C.I.N.T.A! why cinta???? sebab sok aqu baru je di bagitaw kena datang kenduri kawen.. sampai 3 umah okeh!.. ibu dah booking aqu awal².. so asyik tengok orang kawen, bile aqu nak kawen??? tak pe ambik berkat datang umah orang kawen.hhahahah


Ok back to da topic.. CINTA~ Fine! nie subjek yang aqu boleh kata aqu akan fail kalau kena ambik tuk abiskan degree aqu.. serius akan fail! Tak payah tanye aqu pe tu cinta, memang aqu buat muka blur biawak nanti.. betul... aqu tak taw... kalau takat suh dengar lagu ke, buat poem ke, buat story ke pasal cinta insya Allah boleh lagi.. tapi bab nak praktik tu, memang tak lepas lagi!


Agaknya sebab aqu beza siket kot dengan korang.. bukan aqu tak pecaya cinta.. tapi aqu lebih berminat pada cinta selepas nikah. Bukan tak nak bercinta sebelum nikah, cuma takut nak meletakan hati kat sesuatu yang belum pasti kita miliki.. sekurang² nya tak la aqu terasa frust tunggang tebalik nanti kan.. ;p


So sebelum nikah nie aqu tak berminat kat lelaki??? OK! sape berani cakap camtu, aqu cepuk dia!huh Hello! aqu nie manusia ler... ade hati perasaan jugak taw... so camne??? simple.. sebelum nikah merupakan masa yang diberi tuk saling berkenalan, dan bukan bermakna boleh berpegang tangan, dating² bagai ye.. pegenalan yang macam mana??? cukup sekadar kita selesa tuk kenal rapat dengan dia.. ala buat ala² ustazah sit norbahyah and suami tu... romentik U!


kuno??? Tak.. aqu rasa tu pun dah lebih dari cukup.. sebab kalau korang taw cara bercinta sebenarnya dalam islam, mesti cukup jelas korang tengok dunia sekarang memang dah nak makin kiamat.. sebab pe??? sebab menyimpang terlalu jauh.. Korang tak rasa rugi ke, ye la sebelum nikah asyik dok pegang sana sini, sume luar dalam dah taw.. so mana manisnya perkahwinan korang nanti?? sebab tu agama bagi kita batas tuk bercinta, supaya kita rasa manisnya sebuah pernikahan..

* only 2 things yang membezakan lelaki yang aqu anggap sekadar kawan or special.. 
- i'll let him know where ever i go...
- i'll take care of every single thing about him. bukan mengongkong, just yang perlu~ sekian!
so tak perlu aqu susah² nak bagi taw kat dia, biar paham sendiri je..hahhaha tak maw tak maw jadi perigi cari timba or selipar cari kaki.. malu la i..you nie..llalalalla

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: