0 penyumbang pandangan

keputusan final piala Malaysia 2011!

   Huh... kecewa??? Gumbira??? apekah perasaan??? Ok! Pape pun jangan sampai memusnahkan harta awam ye, musnahkan harta sendiri tak pe..hahhah So sekarang boleh tak aqu nak belagak siket???hahhaha (macam aqu pulak yang main!) Seperti di ketahui aqu penyokong setia N9.. di ulangi, dalam badan ku ada semangat kepahlawanan dari datuk siamang gagap..sape tu??? Haishhhh bape kali nak cakap... tu pahlawan negara  dari N9 kita pada perang bukit putus dulu...tak taw??? pi bukak balik buku sejarah! bape kali nak cakap.. bace sejarah, ingat.. kita nie bangkit di sebabkan sejarah! *emo lagi tetiba* So kan dah kata N9 tu hebat... kitaorang nie saje buat² cool malas nak nak propa macam² sebelum berlawan kan... ok sekarang baru boleh bangga siket.. ;) Tahniah buat pasukan N9! anda juara~ Buat blogger² yang menyokong pasukan tengganu, dun anti² ye sama aqu ye..kita kan kawan.. =D
aqu suke tengok pic nie... (aqu dapat dari incik zack)
Ok, aqu tetiba jatuh cinta sekejap kat hairuddin omar tu...llalalala~ (tergatai!) Sebenarnya bile tengok dah 2 3 kali peluang tuk si hairuddin omar tu nak jaringkan gol masa awal² permainan tapi tah camne la kan ade kesilapan skill la kot... sebab biasa nya aqu tengok dia memang hebat bab tanduk menanduk bola nie (mentang² kepala botak la kan... :p) or.. bak kata ibu aqu, alah dia kan anak kelahiran tengganu sebab tu dia buat ala kadar je sebab tak nak tengganu kalah.. ehhh ye ke???hhahha no komen~ Sebab aqu paham ler mesti dia rase di telan mati mak, di luah mati bapak..(ye la ko su suana~) Tapi pape pun dia menyumbangkan gol okeh! =)
incik hairuddin omar yang hensem!
So macam korang yang taw result dia... Separuh masa pertama still 0-0.. Time nie memang nampak banyak peluang bagi pasukan negeri sembilan tuk menjaringkan gol , tapi tak taw la sama ada peluang tu tak di guna sepenuhnya dengan baik or ade kesilapan skill siket dari pasukan penyerang. Pape pun permainan bagi aqu memang sedikit teratur la dari pasukan pertahanan dan tengah.. cuma penyerang tu siket la kureng memberangsangkan.. (nie la pengulas yang tak bertauliah~)

Masa kedua pulak??? Lebih kurang jugak la.. mula² cam banyak sangat peluang N9 tuk jaringkan gol, tapi tak berapa di gunakan or tersilap langkah. Then tetiba rumah ku di gegar kan dengan suara ibu aqu sebab tension tengganu menjaringkan gol... What??? tengganu dah 1!!! Ok² tak pe cool², kita tak boleh melatah awal²... then masa ke berapa tah tadi, si Gunalan dari N9 menyepak dengan penuh keyakinan dan...GOL!!!! hahahha Tapi yang tu aqu boleh ketegorikan sebagai kesilapan penjaga gol dari tengganu la.. sebab dia cuma termiss mola tu.. *miss bukan bermakna rindu di sini.hahahha* Sebab kalau tengok kan dia dah nak dapat tangkap da bola tu tapi cam terlepas la.. maka seri la perlawanan...

Tapi... tak berakhir macam tu je... Ade gol kedua yang di lakukan oleh hero aqu.. sape lagi kalau bukan hairuddin tuh... Sepak kan yang sangat cantk dia buat (tak pakai tanduk
² dah), memang cantik sepakan dia.. dan sekali lagi... GOL!!!! ;) *terbukti hairuddin seorang yang setia pada pasukan nya. ok tetiba lagi*.

Akhirnya keputusan yang di peroleh ialah 2-1... dan N9 menjuarainya... Tahniah sekali lagi tuk pasukan hobin jang hobin!!! 
Pape pun tahniah tuk kedua² pasukan.. yang peminat²/penyokong² jangan ler dok emo sangat ye.. walaupun aqu sedikit emo pada tengganu.. *ade kisah di sebaliknya, bukan aqu saje² nak anti...tapi i luv ustaz azhar idrus dia best!*

*tetibe* mereka tapi cool~
Majulah sukan untuk negara~
*dah agak dah mesti ade yang tak puas ati dengan referee -.-" adat permainan agaknyer..


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: