0 penyumbang pandangan

wordmore not less wednesday~

Erm..was seeing wordless wednesday a lot on the blogger so I decided to make an exception to my entry (opsss penah ke aqu buat wordless??? hhahah) Why wordmore??? fuhhh coz today is my bored day! so i've got too much to say..lallalal 

Di sebab aqu nak jugak bebel² tapi dun ave any idea, so aqu dapat idea nak bebel pasal first impressoion (MFI) aqu kat sesetengah people.. *to the person who I pick their name, so soryyyy.. dah nama korang yang terlintas dalam kepala aqu nie.. that's mean korang selalu dalam hati aqu la tuh ;p hoho 

1. Ustaz derus idris --> Ayah angkat aqu, dekat 9 taun dah.. aqu panggil dia walid, sebab sume anak² dia panggil dia walid. walid la yang ajar aqu jadi lebih bertamadun macam sekarang nie.hahhaha Dia seorang yang hensem! *serius..muka suci!* baik and pelawak gile dan romentik! *serius romentik..walid selalu cakap kat umi "ana uhibbuki fillah" =) *.. walid and umi panggil aqu "suha", coz dia cakap in arab that's name refer to the star, aqu pun tak taw setau aqu bintang tu najm tapi dia kata bahasa arab tu kan cantik dan romentik~.. agaknya sebab tu aqu suke sangat kat bintang =) 
MFI ~ sorang yang alim gile, pendiam, tak suke melawak or so serius, and dulu aqu takut nak cakap ngn dia biasa la pak ustaz kan! -so MFI is wrong-

2. Ustazah siti aisyah --> umi angkat aqu, isteri pak derus tadi. ;) Perhhh kalau nak banding umi dengan aqu, memang tak payah! jauh berbatu².. umi sorang yang lembut, cantik, susah nak marah and memahami. Dia tak pandai melawak, tak pandai masakan barat.. *bukan aqu cakap, dia yang cakap* coz dia kata western food nie tak sedap! hahhaha tapi dia makan jugak burger king. -.-
MFI ~ seorang yang lembut dan mudah tuk di ajak bersembang, penyang. -so MFI is right-

3. Abu bakar ali --> ayah angkat aqu.. ayah lagi??? yup.. i've 3 mom and dad tak termasuk pak mak mertua okeh ;) .. (but why ketamadunan aqu tak cukup² -.- hishhh..) Dia sorang yang happy² selalu, aqu pun tak taw bile masa dia tak happy.. time sakit demam pun dia happy.hahhaha *termengata* Seorang yang baik, caring and pelawak.. memang pak² aqu sume pelawak je, sebab tu aqu awet muda~ 
MFI ~ seorang yang peramah, baik dan suke ketawa dan mengetawakan.. apekah?? o.0 -so MFI is right

4. Rosmunaliza kapi --> umi angkat aqu. Seorang yang suke ketawa, sampai kadang² aqu pun terikut² ketawa sebab dia ketawa.*jahatnya aqu!* rajin, tak penah nampak dia mare, sempoi, pengkemas.. ape ayat aqu tu?? kire pembersih la, habuk tak main ye kat meja! dan pendiet tengah hari.. *perlu ke cakap diet tu?? satu lagi BM aqu memang hancur!* dan mempunyai cara pemakanan yang sopan lagi lemah lembut ;) sebab aqu pernah makan dengan umi, aqu dah habih tapi umi baru makan takat suku.. aqu pelahap ke dia sopan -.- apekah
MFI ~ garang, tegas. time mula² paktikal kat office ayah aqu.... dia tengok aqu garang, takut aqu... sebaik aqu tak nagis kat situ kalau tak aqu panggil balik pak aqu teman sampai balik.hahhah -so MFI is wrong-

5. Roziah sumardi --> kawan baik aqu. Seorang yang pelawak, time dengan orang dia kenal je kalau tak satu suara pun tak kuar. Rajin part kemas mengemas, part buat assigment tak rajin, macam aqu jugak -.-' suke tengok² pemandangan time boring, hobi macam aqu kalau tak tido! *sebab tu di namakan kawan baik* pemalu, yang nie lain siket dari aqu, dia malu terover siket sebab aqu peramah siket. seorang yang susah mare, tapi suke meluahkan..*bagus sebab terhindar dari stress* macam aqu lagi. Seorang yang tak berape suke it and exam.hahhahah
MFI ~ pemalu, siket sombong dan kurang peramah dan pemarah. sebab dia tak nak cakap dengan aqu masa mula² dulu. -so MFI is half-

6. Muhd faizullah ramdani --> abang angkat. Seorang yang sempoi, pakar it.. setakat nie satu² nya guy yang aqu boleh bergayut dalam ph lelame maybe sebab dia sekepala dengan aqu, so banyak topik boleh cite. *aqu tak tak berani nak bersembang dalam ph dengan laki sebenarnya -.-* Rajin, sebab suke dok office and tido kat sana. Baik, sebab suke tolong orang.. sume orang ok dengan dia dan suke makan.. *teringat janji nak belanja dia belum tertunai -.-* 
MFI ~ ferocious, tak spoting, bapak orang and suke tenung sume orang. -so MFI is wrong-

7. Syahrelzal mohd salleh --> suke memancing, awek dia ikan rasa nya. Dia tak suke makan ayam, tapi kan aqu kan suke makan ayam *saje nak bagitau* Nie pun kes suke gelak.. *memang tabiat rakyat malaysia kot suke gelak* Tak pernah nampak dia mare, cuma kadang² emo dalam FB dengan kerajaan pasal bonus dan kadang² pasal ikan. Pekerja yang bagus, sebab suke datang opis awal.. tak ambik port sangat gosip².. *bagus la kurang dosa*hahhah
MFI ~ pemalu, sebab dia tak nak cakap dengan aqu mula² dulu.. -so MFI is exactly wrong-

8. Nur nadzirah zainordin --> seorang yang gile², happy² lawak² garang kadang².. tak suke orang yang gedik², study hard, and sangat berdikari.. aqu belajar naik bus balik KL dari dia la.. *sekarang da pandai =)* ada pangilan nama yang sangat manja dari keluaga iaitu _ _ _ _ _*i like!* seorang yang ala² rock muslimah ;) 
MFI ~ garang, takut nak tegur dia mula² sebab muka dia nampak garang..sombong. -so MFI is wrong-  

9. Syarifah ellieya --> Dah kawen, satu² nya kawan yang suke masak tuk aqu.. there is coz laki dia suke makan jadi kadang² dia masak sekali tuk aqu. Surirumah sepenuh masa. Laki dia businessman, ada cmpany sendiri so diklasfikasikan sebagai "kaya"..*dia suh aqu keje dengan laki dia -.-* Suke pergi bercuti, and shopping *habiskan harta laki tul.hihi* sorang yang puting beliung kalau tetiba orang cari pasal dengan dia. -.-
MFI ~ happy², peramah dan unik -so MFI is right-

10.  Maliya --> kawan dari zaman sekolah. Dia dah pindah, but tak lost contact pun. Seorang yang suke baca novel, suke budak² and rajin.. *keje sekolah dulu diaorang selalu siap* anak bongsu, manja tu kadang² nampak jugak.. part merajuk??? aqu dah lupe penah ke tak.. *suke lepak sesama lepas balik sekolah dulu* dan... beday dia nak dekat dah~
MFI ~ pemalu siket, rajin dan pandai plus baik² alim gitu.. -so MFI is right-  

Fuhhh enough! 10 orang dulu la... tak payah wordmore sangat la kan... ;p nanti hari lain pulak cite pasal insan² dalam hidup aqu nie.. *sekian terguna pun masa ku dengan perkara berfaedah.. berfaedah??? -.-*


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: