0 penyumbang pandangan

ANDAI AKU BLOGGER TERKENAL

  
Tajuk entry tak agak² kan..hahhaha Ala relax sudeh.. bukan pe.. aqu tengah round² blog cari isu² baru tertiba aqu terserempak (apekah??? -.-) dengan satu blog nie... Woooha~ contest! Yeah aqu nak join!hahhahah Bukan pe aqu tengok hadiah dia novel, so tanpa membuat solat istikharah terlebih dahulu aqu terus buat keputusan nak join contest nie.. (hantu novel tul budak nie.. ;p) 

So contest dia bertema... tema??? 0.o ok silap *bahasa melayu ang lingkup suana!*... bertajuk.. "andai aqu blogger terkenal". Good! bab perasan memerasan kan diri nie boleh serah kat aqu..hhahah (sungguh tak taw malu!) Sebelum tu cer tengok dulu banner dia kat bawah nie.. pandangan aqu banner tu sangat simple *ok! sape suruh ang bagi pandangan pasal banner tu ye suana!*.. (suke hati aqu mengkritik...mintak maaf, plzzz jangan reject saya dari contest nie..lallalla) 



So pe cer andai nya ang jadi blogger terkenal suana??? Ok, simple jer tuh...
  • kempen alam sekitar
Adehhh!! apekah ko nie suana.. -.- kempen????? ko nak buat kempen?? Ko dah salah masuk upacara nie.. Lerrr betul la aqu cakap.. Nie first thing aqu pikir kalau aqu dah jadi blogger terkenal.. Cer korang pikir² kan.. kalau aqu nie blogger² terkenal cam fatin liyana ke macam ben ashaari ke.. mesti kempen² yang aqu buat tu dapat sambutan hangat taw.. secara tak langsung aqu nie kira dapat berbakti la pada masyarakat dan negara *over kenyataan di situ* Sejuk perut ibu aqu nie mengandungkan aqu sebab anak dia berusaha untuk berbakti pada masyarakat.. so tak payah la tuam² ais mase mengandungkan aqu dulu tuk nak bagi sejuk perut..hahhaha
  • income masyuk
Ok bukan mata duitan ye! tapi nie kira hakikat or realiti la.. bile blogger tu dah terkenal so dengan auto nya income sampingan macam nuffnang ke advertlets ke menaik secara mendadak..dah tak payah nak pakai manual² nak kena masuk gear bagai.. So andai kata la kan aqu nie jadi blogger terkenal, maka aqu mengambil keputusan untuk jadi suri rumahtangga je la... dok umah mengarang cerita pun income buleh masuk..hahah *ye la tu*~
  • famous
Nie dah sure la kan... kalau dah nama nye terkenal mesti la famous~ Erkkk tapi di ingat kan, anda blogger je bukan artis! tak payah over sangat..hahhaha Takat² famous yang aqu maksud kan tu ade la 2 3 orang tegur² korang time kat luar bile korang gi lepaking ke  pe ke.. kire ramai la tu 2 3 orang.hahahha Em jangan risau, kalau dah terkenal nanti saya tak kan sombong or lupa diri okeh (ayat klise artis!hahhahah) 
  • contest = pening~
Maksud aqu di sini bukan la pening bile aqu join contest.. tapi bile aqu buat contest..hhahha Cer korang bayang, bile dah terkenal kan mesti follower ade la paling2 kurang cecah 20+++ kan..tu paling² kurang la.. so bile nak buat contest je cer la bayang kan kalau yang join tu ade la dekat 1000 blogger... Ha! tak berpinar pulak mata nak bace nak selidik nak cari pemenang.. aqu rase mau tak tido malam nak kali benda tu je... agaknya sebab tu la blogger² yang dah sangat famous tu tak buat contest, sebab memikirkan kelogikan tu la kot...
  • ilmu~
Ilmu??? ape??? tergantung la ayat ang suana... tergantung???? mane ade! aqu tak sangkut pakai pape pun macam ne boleh tergantung???hahhaha saje je aqu buat ayat tergantung, nak suruh korang bace huraian nye la.. jangan malas! So ilmu pe??? ilmu la.. ilmu or benda² yang berkaitan akhirat nie... biase la bile dah terkenal so ruang² or jalan² nak berdakwah tu semakin luas tuk kita.. *mood = insaf* So dalam kita dok berceloteh hari² pasai benda² dunia, cer sesekali selit jugak ilmu² akhirat.. mane taw ruang dan peluang dapat "hadiah"dari yang maha Esa sebab kita menyebarkan agama nya... =)

sekian, tu je la yang aqu nak bebel.. sebenarnya banyak lagi.. ye la berangan jadi terkenal kan mesti mencurah² angan² tu...hahhahha tapi tak pe la aqu taw korang malas nak bace aqu angan² aqu yang perasan tu! tak pe la... aqu undurkan diri la.. *sedih ayat* 

Opsss sebelum tu, owner contest nie suruh letak link diaorang la.. aqu lupe.. sebaik bace balik.. so contest nie dianjurkan oleh mereka bertiga =-

Dan mereka² yang aqu tag :-

wish me luck! ^.^

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: