0 penyumbang pandangan

Aqu nak beli keta~

  Huhu semangat nak beli keta sangat la membara²..hahhah macam la da kaya raya sangat! Pape pun aqu baru je cakap kat ibu aqu bape hari lepas "ibu... I need a car..". Tapi ibu aqu boleh kata "so??".. Ish buat² tak paham pulak..huh! 


Pastu kan bape hari pastu tetiba la kuar kat radio satu iklan nie.. dia kata lebih kurang camni la "Berita baik kepada lepasan graduan yang ingin membeli kereta.. loan skim lepasan graduan di beri sehingga 100%.. dan pembelian tanpa deposit". Wahhh taw² je aqu baru  jadi graduan yang bertauliah dengan sahnya dan nak beli keta..hahhah

Pe lagi time tu kat dapur kan, aqu pun cakap dengan ibu aqu... "ha ibu, taw
² je iklan tu.. amacam?? boleh beli???...". Sekali ibu aqu kata "gi tengok dulu keta camner.. kang tak cantik baru taw.. kakak tu kan cerewet". Then bape hari pastu aqu teringat nak survey la pasal iklan tu... sekali korang taw keta pe????


Nah! Kereta proton satria neo.. Adeh! Tak minat, tak minat.... paling buat aqu tak minat ialah kereta tu jenis "manual"... *hampa* Smart memang smart tapi tu la aqu tak minat jenis keta camtu... Ape kan daya.. tunggu je la time aqu jadi jutawan siket nanti baru beli keta yang aqu minat tuh.. aqu minat keta pe???? of course ferrari! hahhahah *perasan!*

So pade kekawan yang minat nak beli tu mane la taw kan memenuhi citarasa korang pulak kan... tak silap aqu harga dia dalam RM44ribu la.. and yang aqu taw tempoh bayar dia dalam 10taun la.. ala korang bace la kat "SINI" ada info pasal loan tu... So kalau dah rase berminat tu kan senang je sebab diaorang cuma nak kan 


  • IC dengan kata lain kad pengenalan~
  • Lesen
  • Slip gaji.. nie dia nak tengok korang mampu bayar tak nanti
  • Transkrip
tengok gambar giless cantik kan..
plus warna dia pun ala2 cun~

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: