0 penyumbang pandangan

berbudi bahasa la ye~

 Perhhhh rasa macam nak sepak² orang je tadi... sebaik la tahap kesabaran aqu nie boleh tahan tinggi nya. huh! Kalau tak siap la, aqu nampak kau kat jalan memang aqu keje kan kau!


Bukan aqu yang carik pasal okeh, tapi dia yang mintak carik gaduh! ;( muka mintak penampar! ape punya manusia ler~ Ape kes???? Ha kes nya aqu gi la sekolah adik aqu pagi tadi.. dengan senyuman yang sangat manis dan bahasa yang sopan santun (serius aqu buat camtu tadi!) aqu pun tanya ler kak kerani tu.. then dia buleh cakap kat aqu "tunggu la sekejap!".. 


Yup, memang tak salah cakap macam tu, tak de yang salah.. tapi kalau nada dia tu sedikit sopan la... tolong la paham, bile orang dah cakap baik², tak payah la nak buat muka menyampah kau tu  bagai siap volume sampai 100%! aqu bukan pekak ler! Kalau tak nak kerja benti!


Tapi ok lagi..aqu boleh sabar, siap senyum aqu bagi... pastu dah ler dia buat aqu macam tugu dekat setengah jam kat situ, bile aqu tanya balik nak marah² pulak.. Nak buat keje hentak² ngamuk² bagai.. Helo!!! Kau ingat kau tu besar sangat ker???? Jujur nya aqu sangat hormat orang yang reti hormat orang lain even dia penagih dadah sekali pun.. tapi tuk orang yang stupid macam kau, siket pun tak layak aqu nak hormat! 


Yang lagi aqu tak puas hati, ade mamat hensem sorang tu datang boleh pulak dia cakap elok².. Tapi tang dengan aqu and akak lagi dua orang sebelum aqu tu tak reti pulak dia nak rendah kan volume.. hoiiii ape kes??? diskriminasi! 


Last nya bile aqu dah sangat menyampah dengan dia, aqu pun ambik balik sume dokumen tu and say "thanks you so much!!!!".. aqu pun berambus~ Di sebab kan kau belum tahu yang aqu nie anak kesayangan ayah aqu, maka dengan itu tahniah aqu ucapkan sebab kau pulak kena benda yang sama dari ayah aqu! Good job dad! 


*p/s --> adik² kak sue yang kenal akak kerani tu tolong ucapkan salam tahniah akak kat dia okeh.hahhahahhaha 
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: