0 penyumbang pandangan

hack FB?? mudah =) !

Sape FB dia ke blog dia ke twitter dia ke kena hack???huh... Sian².. jahat tul la orang yang buat tu! (tengah mengata diri sendiri ;p tapi aqu buat untuk kebaikan~) Hack account orang lain ade kebaikan??? Ye ada! tuk manusia yang agak² layak tuk dapat~ Tak faham??? Ok sebagai contoh untuk manusia yang suke sangat promote gambar yang tak berapa elok.. suku lagi nak dikata b***l.. so kan tak elok..  lantak??? tak boleh... kita nie bersaudara, kalau dia tak nak jaga aib dia... kita tolong² la jaga kan.. Tak dosa ke hack² hak orang camtu??? Erkkk yang tu aqu tak taw la pulak, dosa pahala bukan aqu yang tentukan.. Tapi kalau dah page² yang tuk 18sx nie, kan tak bape elok... kadang² ramai dok ambik kesempatan je nak tengok benda² camtu so pe salah kita perdajal kan je page/account yang tu.. salah ke??? o.0


Senang ke nak hack orang² nie??? Yup, senang... but rumit.. Maksud aqu mudah tapi caranya panjang~ Kalau yang dah pakar² tu mesti faham bile sebut keylogging ke by reverting password ke or by social engineering... or bahasa paling mudah la pakai software boleh, pakai link boleh pakai social network pun buleh.. sume benda nie lebih kurang je, asal taw info² pasal orang yang nak di hack tu.. tapi yang paling senang bila kita taw pe email orang tu.. tu pun amat memadai.. ;) Satu kesilapan orang² yang account dia kena hack nie sebab dia sendiri.. bukan pe, segala jenis personal information nak letak kat info.. (aqu paling benci guna facebooZ -.- susah gile!)


*satu lagi yang maybe ade sesetengah korang tak tahu ialah kalau dapat pape link yang tak sure or pelik sangat, maka gatal la tangan korang nak tekan! Kalau korang nak taw, tu merupakan cara paling mudah tuk hack account taw tak! Biasa nya link tu akan di hantar ke private mesej kat Fb tu.. So bile korang dah tekan, secara automatiknya account korang berserta email and pasword akan di hantar ke hacker tu~ Maka jangan la gatal sangat tangan kalau tak taw pape~*


Kesilapan lain ialah korang guna pasword yang terlalu pendek/singkat.. Penggunaan pasword yang terlalu pendek mungkin memudahkan korang ingat, tapi memudah kan jugak hacker mencurik nya.. so tukar la pasword tu panjang 9 10 huruf pun tak pe.. kalau tak ingat sangat tulis kat diary korang tu~ ;p


Dan secara kebetulan nya aqu bukak email siang tadi, aqu dapat satu email dari abang otai aqu... dia tulis kat situ, "abang dah taw cara mudah nak hack, siap la sue!".. Perhhhh terkejut aqu!!! Kes balas dendam ke mamat nie... macam mane dia pandai pulak nie.. kalau aqu taw sifu dia sape, memang kena bom sifu dia nie.. *emosi = gelabah*


Aqu pun tak pikir panjang, bukak la email ugutan dia tu (dah macam detective conan) sat lagi dia anta satu link.. perhhh kena kaji dulu mamat nie.. aqu kaji² maka link tu selamat.. lepas aqu bace, aqu rase macam nak hentak² kepala aqu kat lappy nie... dia boleh buat lawak sengal, yang tak boleh nak terima nya.. boleh aqu percaya! hampeh... hidup² aqu di tipu! (memang la tipu time hidup kan, kalau dah mati pejadah dia tipu aqu       
-.-) siap la ang en sham... nak kena hack sekali lagi nie.. korang nak taw dia anta pe??? nak tekan SINI (SUMPAH! nie link selamat..dun wory.. aqu bukan jahat sangat ler -.-)


Korang nak belajar ke cara² nak hack nie???? ok² la... aqu malas nak kedekut² ilmu nie.. meh² aqu ajar... ade 4 step paling mudah! nie kawan aqu yang bagi la... bukan aqu ok, tapi aqu rase cara nie lebih sopan dan berkesan~ 

1. Tanya je baik² ape password facebook dia.. kan lagi sopan, dapat izin lagi.. tapi serius kalau dia bagi, korang sangat la beruntung dan kawan korang tu ade wayar salah cantum rasanya dalam kepala dia..
2. Korang try la jadi pegintip... time dia nak log in tu, pepandai labuat ade barang terjatuh kat sebelah ke, or nak ambik barang sebelah lappy dia ke.. sambil² tu tengok la pasword dia.. (memerkukan kepakaran mata yang tajam) 
3. Nie cara yang lebih saintific siket... korang gi la belajar bace fikiran orang.. biar mase dia tulis pasword dia tu korang boleh nampak dengan jelas kat muka dia terpancar² pe pasword dia... 
4. Part nie kejam siket... korang buat la ugutan kat dia.. nak ugut pe??? ala pandai² korang la.. tapi tak kan korang sanggup nak ugut semata² nak pasword dia??? kejam gile~ -.-
Tak payah nak hack² orang... tadi ngata aqu.. :p 

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: