0 penyumbang pandangan

helah MALAYSIA menang ;)

 

Tak sudah demam bola lagi nie! (sampai selsema aqu pagi nie..huhu) Erm ade sesape yang cuti ke Malaysia menang nie.. yang tu memang over la kan.. cam dia pulak yang berjuang bermati-matian semalam ;p Sebelum tu, tahniah pasukan bola negara kita yang memang super duper hebat tuhhhh sebab mengharumkan nama negara =) lain kali pakai la haruman lavender, baru harum semerbak~ luv u all guys!!! *terutama Mr. Apek ye...muah muah~* (syukur Malaysia tak kalah...^.^  kalau tak aqu taw sape yang kena hentam nanti.. mesti si ahmad fakri tu.. sian dia, dia dah cuba taw.. tak baik u all nie..)

So tak payah cite camner berdebar game semalam, camne hebat pemain-pemain semalam, camne huru hara hiruk pikuk nya keamanan negara semalam *over* sume tu aqu sure korang buleh sendiri rasa. 

Tapi aqu nak kupas (ok pinjam ayat hasbullah awang) pasai punca or penyebab utama Malaysia  buleh menang semalam.. maklum la aqu nie jenis think positif siket (ye la tu~ ;p ) so, aqu tak nak la buat kesimpulan Malaysia menang semalam sebab indonesia tak hebat... kita tengok dari sudut lain kenape Malaysia juara semalam..
  • Jersi khairul fahmi
Ok, kalau korang perasan, kebanyakan game mesti jersi khairul fahmi pakwe aqu tu warna hijau.. ha tu la.. diaorang saje guna cam taktik biawak.. taktik penyamaran~ maka bila KF pakai warna hijau, so pemain indonesia nie keliru la mane 1 KF mane satu rumput lalang sume.. tu yang diaorang pakai rembat je bola tu..

  • 100 plus
Aqu rase dari pada tongkat ali, 100 plus nie lagi baik..hahhaha Ye la, tongkat ali ade kafein, 100plus mane ade.. so sebab tu si KF pilih minum 100plus semalam.. lagi pun cer korang telek bottle 100plus tu.. tengok dia nye motto pe.. "rehydrate, refresh and re-energise".. maka tiap kali KF minum, wujud la re-khairul~ (tak penah sejarah orang nak lawan bola minum tongkat ali -.-)
  • Garuda
Ok nie aqu rase penyebab yang utama la.. cer korang bayang G.A.R.U.D.A.. pikir logik pun buleh taw yang kepakaran garuda nie kat udara.. dah tu kita pi ajak dia gaduh dengan harimau.. konfem-konfem la kalah! sebab harimau dah memang kepakaran dia kat darat.. cer suh harimau lawan garuda kat udara.. mane sayap harimau tu nak pakai -.-
  • Kucing
Nie salah satu kesilapan dari pemain indonesia.. Ok la aqu paham, nie sebab diaorang busy sangat training nie sampai tak sedar dengan sape diaorang berlawan.. maklum la tengok gambar je, diaorang sangka kan kucing.. tu yang diaorang tak belatih sungguh-sungguh sangat.. sekali masuk-masuk padang HARIMAU MALAYA da...
  • Keeper pening
Yang nie aqu nampak mase saat-saat penalti tu.. kalau korang perhati bebaik ler, lepas je sepakan dari pemain kita jaringkan gol.. mesti keeper dari indonesia tu pegang kepala.. ha tu kepala dia tengah sakit la tu... berpinar-pinar.. dia nampak bola tu jadi dua tiga bijik.. (sebab tu orang rembat kiri dia tangkap kanan, orang rembat kanan dia tangkap kiri~ lalalalal)
  • Mulut masin!
Korang penah dengar "masin mulut ko, kan dah bla bla bla bla" .So sedar tak sedar rakyat malaysia merupakan negara yang penduduknya mengidap darah tinggi  yang agak ramai kan???? memang pun! salah sendiri sume tu.. suke makan garam over-over sangat! pasai tu mulut masin je sume... maka bile dah terlalu ramai yang masin mulutnya maka kejuaraan tu dapat la kita peroleh~
  • Indonesia sokong Malaysia
Dah... jangan terkejut! nie hakikat nie.. realiti! Tak caye??? ish... cer korang pikir, antara penduduk indonesia dengan malaysia la kan.. penduduk mana paling ramai??? Indonesia kan??? Ha orang dulu-dulu kata la.. kalau dah 44 kali doa/cakap camtu jadi jugak la sudah nya.. maka aqu tak rase sume penduduk indonesia sokong pasukan diaorang nie, aqu rase ade jugak kot nie yang dok sokong malaysia.. tu yang doa kita lagi banyak tuhhhh~ :p

*aqu tak bergurau, nie kajian serius.lalallalala


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: