0 penyumbang pandangan

kes mem"follow"


First, abaikan grammar aqu pasai perkataan "memfollow" tu..
Memang perkataan tu tak wujud and pelik~
Ahhh lantak!
Yang penting aqu nak cerita pasai kes follow- follow nie..

Ok, korang follow blog seseorang tu sebab pe??? Macam-macam sebab la kan... ha meh aqu senaraikan antara sebab nyer..
  • Blog tu femes 
Ok contoh blog yang buleh aqu cakap macam blog ben ashaari ke, fatin liyana ke fatin suhana ke *erkkk dia tak de bau-bau bacang mahupun durian dengan aqu ok! takat nama je sama, tapi tak pe.. da dah mintak izin nak pinjam nama tu ;p kes = perasan!*. Entry-entry diaorang nie kadang-kadang take time jugak nak update.. kadang-kadang tu sampai berminggu-minggu pun..tapi di sebab dia femes kan.. maka korang follow la jugak.. maklum ler artis gitu! Kire berbangga la sebab jadi follwer diaorang walaupun diaorang sebenarnya tak langsung kenal/tahu kewujudan korang -.-" (*bile aqu nak jadi femes nie..lallalalla)
  • Banyak ilmu ilmuan~
Yang nie pulak bagi mereka yang percinta ilmu... tak kisah la ilmu pe pun.. tutorial ke pe ke.. asal name nye ilmu and berinformasi.. or tak pun minat korang tu sama dengan empunya blog.. contoh macam k-pop.. memang ramai giless blogger-blogger yang guna tema tu sebagai template diaorang..so bile bile follow blog tu, senang ler siket dapat info terbaru.. Follower macam nie aqu tabik spring siket... sebab diaorang jenis ikhlas nak follow, tak de la "terpakse".. (*aqu sedang tidak memerli sesiapa, jangan terasa walaupun tengah makan cili ;) ~hoho)
  • owner blog tu cun/hensem
Hahhaha nie pun buleh jadi sebab taw.. SERIUS! Contoh?? Erm contoh yang sama.. fatin liyana and fatin suhana tadi.. (jangan tanye aqu diaorang adik beradik ke tak! serius aqu tak taw langsung!) Ha sebab tu la kebanyakan blog-blog yang aqu terjah dok letak header gambor korang besar-besar kan kan kan??? ha baik ngaku cepat!!!!
  • Terpakse -.-
Ha bab nie aqu maleh.... kadang-kadang bile bukak je shoutbox tu terjumpa la perkataan "saya dah lama follow awak, follow la saya cepat".. tak pun "follow sebelum saya unfollow".. Aiyak~ Maka terpakse la kite follow dia balik.. maklum la dah mare bunyi nye.hahhahah (Yang aqu heran nye dah beratus-ratus blog dia follow, camne dia taw sape yang belum follow dia balik??? agaknya dia siap buat list blog sapa yang belum follow dia balik kot...hhahaha)

  • Amal konsep "you follow I, I follow you"
Kes nie banyak aqu jempe kat sesetengah blog.. Yang nie lain siket dari kes "terpaksa" tu, yang nie kire dengan "rela".. Rela????hoho~ *abaikan* Blog camni jenis best la sebab dia termasuk dalam ketagori peramah.. Kire dia sangat hargai la follower dia, tak kire la blog yang follow dia tu camne pun, dia still akan follow balik. Nie kes "buat baik, di balas baik" la gitu *tetiba lagi -.-* 
  • Masuk contest
Untuk sesape yang suke masuk contest tu maka dah lali la dengan syarat "follow blog nie". Tapi bagi aqu memang logik la pun korang kena follow.. cer bayang camne korang nak taw update pasal contest tu.. nak ingat link dia je??? Kalau dah 20 contest korang masuk camne??? nak buat list la pulak??? Lagi pun kalau tak nak follow pun tak pe, tak payah la join contest tu.. kan sonang ;) hehhehe (sebab tu ramai blogger suke buat contest.. sebab nak memeriah kan blog diaorang plus tambah follower :) )

*bagi aqu nak follow ke tak blog aqu nie, ikut suke kome la... Kalau korang rase berbaloi baloi nak follow maka follow la, kalau tak pun tak pe.. tak de paksaan~ Cuma yang aqu harap, dalam aqu berblogging nie dapat aqu kongsi serba siket ilmu dengan yang sudi.. tak banyak, siket pun jadi ^_^v

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: