1 penyumbang pandangan

kisah cinta lalu..

Kisah cinta..
Erm aqu ade satu kisah.. 
Yup kisah realiti.. kisah aqu sendiri..
Tentang cinta???
Erkk tah.. em maybe... aqu tak sure..
Or mungkin.. cinta monyet.. ;)
Tapi aqu sangat hargai!

Dekat 5 taun kisah ni berlalu... time tu aqu form 5. Zaman muda remaja gitu. Tapi tak pun terlalu ghairah nak bercinta cintun nie.. tambah pulak ibu aqu pun kat sekolah tu jugak di serapkan berkerja (abis sume tingkah laku tidak terkawal aqu sampai ke pengetahuan ibu aqu!huh cikgu-cikgu lain tak nak tolong cover line langsung!) 

Di sebab kan kelas aqu kat tingkat bawah dan berdekatan pintu pagar plus pulak kantin yang tak seberape jauh tu, maka sikap malas aqu nie berganda-ganda la untuk naik ke atas or merayap mane-mane banggunan melainkan ade tugas menjaga kelas.. Maklum la aqu pengawas dulu (pengawas paling pemalas -.- garang???? tak! erk kadang-kadang..hahha)

Bermula nya babak menarik bile kelas tingkatan 6 bawah di pindahkan berdekatan dengan kelas aqu.. first nya tak de la aqu heran siket pun... pe de hal kelas pindah-pindah, biase la. Tapi kes nya bile satu hari tu time nak gi rehat (pengawas kena kuar rehat awal) saje la nak tengok student kat kelas baru pindah tu... Maklum la tingkatan 6 , nak tengok jugak otai tak otai perangai diaorang..

Tapi...perhhhh tepat mata aqu terpandang sorang laki nie tengah selak rambut dia ke belakang... aqu buleh perhati, buat kaji selidik hensem jugak mamat nie.. pe hal aqu tak penah nampak pun! Sekali dia perasan aqu pandang dia da.. dia pun senyum pastu tunduk.. aqu time tu rase malu bertingkat-tingkat, kalah mangkuk tingkat! Kenape la aqu buleh tergamam pandang dia.. adoi! Pas waktu rehat tu, aqu lalu depan kelas dia sambil tunduk 90 darjah, malu beb! (aqu kena lalu kelas dia tiap kali nak ke mana-mana, kalau tak terpakse aqu ikut jalan jauh ke pintu utama..)

Lepas dari tu, aqu selalu gak "TER"tengok dia.. serius "TER" ok! And aqu sangat yakin dia pun perasan hal tu.. maka tiap kali mata kitaorang bertembung, masing-masing toleh cepat-cepat arah lain (jaga pandangan gitu ;p padahal malu! tapi malu tu sebahagian iman ) Kadang- kadang tu bile lalu depan kelas dia memang aqu toleh terus ke padang (kelas kitaorang berdepan dengan padang bola..)

So dengan kelebihan aqu sebagai pengawas tu la yang banyak mempertembungkan *ade ke perkataan nie -.-* aqu dengan dia.. bukan aqu sengaja okeh! Tu nama nya takdir pertemuan.. sebab aqu sangat percaya jodoh pertemuan tu dah di tetapkan maka bile secara tak sengaja pertemuan jadi dengan banyak kali nya, aqu rase macam nice nye takdir nie.. tak payah di rancang tapi di pertemukan (sweet nyer... gedik!)

Satu hari time perhimpunan.. sebab aqu nie pengawas so kena la terpacak kat berisan student yang aqu jaga.. (-.- tapi dalam jadual aqu, sekali pun tak penah jaga kelas dia... ish cikgu dengki erk...hahha) Tetiba aqu tertengok sorang member aqu nie dok buat origami, bentuk burung... Aqu punye la tertarik, then aqu pun belaja la buat... nak tengok bentuk nya??? 
Cam nie la... 






Lepas daripada tu, aqu tak taw la mane idea gile nie aqu dapat.. tapi tu la yang aqu buat.. Idea pe??? Erm tiap-tiap hari aqu akan buatkan dua ekor burung origami then letak dalam bakul motor dia.. (dia bawak motor gi sekolah). Hampir 3 bulan aqu buat benda tu, and tiap-tiap hari kecuali time cuti la..Serius aqu buat! Tapi aqu tak de la menjalan kan misi sesorang... ade backup dari member baik aqu si maliya.. Maliya nie sorang je yang taw kes mamat tu (sebab aqu tak suke cerita dengan orang sangat hal-hal camtu

Walaupun dekat 3 bulan lebih aqu buat idea sengal tu, aqu still tak taw nama dia.. yang aqu taw number plat motor dia -.- Dia skema sangat tak nak langgar undang-undang sekolah, kalau tak senang aqu taw nama dia.hahhah Kami tak pernah bersembang or tegur sapa, takat senyum je memanjang (tu yang sekarang muka aqu jadi pemurah senyuman.. ok! tak de kaitan) Sekali je aqu pernah bercakap dengan dia, tu pun masa karnival sekolah.. and time tu adik aqu la semangat gi tegur dia dulu.. maka aqu pun bercakap la jugak bile dia dah tanye.. tapi buleh kata tak sampai 10 minit!huh *kecewa*

Tapi bile satu hari nie, aqu lalu kelas dia.. aqu tengok tempat dia kosong.. motor dia pun tak de.. hari-hari seterusnya pun camtu.. dekat seminggu.. huh gundah gelana hati aqu. Dengan origami yang dah banyak berkumpul atas meja dalam bilk aqu maka aqu buat keputusan nak tanye je bebudak kelas dia tu.. 

Esok nya, kebetulan cikgu-cikgu meeting... Aqu dengan maliya pun ambik kesempatan nie gi kelas dia. Sampai kat kelas dia tu, dengan muke yang segan tahap biawak aqu tanye la jugak dengan muka confident nye..aqu tanye kat sorang akak nie.. Alamak!!! Aqu tak taw nama dia... dah satu hal pulak aqu terang panjang lebar ciri-ciri dia.. pastu sekali akak tu kata nama mamat tu "ariff iqbal". Nice! Aqu dapat nama dia *nama dia sedap :) *

Mula-mula akak tu tak la muskil dengan aqu, maybe dia pikir aqu pengawas and ade hal nak cakap.. tapi lepas aqu tanye "mane dia lama dah tak nampak..", last-last akak tu senyum.. adehhhh malu aqu! Dia pun kata "iqbal nak pindah sekolah teknik". Hilang semangat aqu hari tu..huhu Pastu akak tu kata, "tapi hari nie dia kata nak datang pejabat sebab nak ambik cop, kalau nak jumpe dia gi la tengok".. Huhu berbunga-bunga hati aqu.lalallalal Aqu terus gi opis, terjumpa pulak ibu aqu kat situ.. aqu terus cakap "nampak ariff iqbal tak", siap aqu terang ciri-ciri dia lagi.. maklum la ibu aqu bukan mesen nak ingat sume nama student sekolah tu. Sekali ibu aqu kata" baru je dia balik"..huwaaaaaaa kecewa sekian kali nya!

Lepas dari tu, aqu tak pernah jumpa dia lagi sampai sekarang.. and makin hari makin aqu lupe kan banyak perkara tentang dia.. tentang cara dia senyum, cara dia ketawa, motor dia and semua-semua.. tapi satu aqu tak boleh lupa.. kenangan origami aqu untuk dia.. walaupun mulanya dia tak tahu aqu yang bagi, tapi akhirnya dia tahu.. (sebab kantoi dengan dia sendiri, dia buleh perhati dari jauh! malu- malu >.< )

*walaupun awak tak buat sesuatu untuk saya, tapi tu yang membuatkan awak istimewa pada saya.. Ariff Iqbal, andai kita kembali di pertemukan adakah kita masih saling mengenali?..

origami burung dalam tu yang membuatkan aqu tulis entry nie... :) 

~Aqu dapat penanda buku yang cute lagi cumel, siap ade nama dia lagi... tapi tak taw ilang ke mane dah =( maybe terselit-selit kat memane novel aqu bace.huhu cedeh~ 






ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
1 Comments

1 00 rajin nak comment:

anna lulu^^ said...

nice !! rsa mcm bce novel plak wlopun x pnjg sgt. hee^^ hope u'll meet him again someday. tol ke english tu. haha XD