0 penyumbang pandangan

tazkirah rumahtangga -.-

First sekali nah list soalan yang aqu malas nak jawab... 
(maka sila la jangan gatai mulut tanye -.-)



  • bila nak kawen?? ---> kalau ler aqu buleh ke masa depan, dah lame aqu siarkan kat akbar tarikh aqu kawen -.- aqu tak taw la... pakcik makcik jangan la tanye saya!!!~ ade jugak aqu jawab ujung minggu nanti =.='
  • nak cari calon yang macam mane?? --> Perhhh aqu nie sape le nak pilih-pilih nak macam ne... kalau boleh pilih-pilih tu bukan nak kawen nama nya... tu nama nya cari ikan kat pasar -.- cukup la seorang yang boleh membimbing
  • pe orang tu perlu buat tuk dapat hati?? --> buat??? nak buat pe??? pe jadah dia nak ambik hati aqu??? hati dia mane??? -.- tak payah buat pape untuk aqu, tapi buat sesuatu ke Nya.. tu yang akan buat aqu mendekatinya.
  • umur nak kawen bile?? ---> nie sama la macam bile nak kawen... tapi lain siket nya bile aqu dah jawab  "tak taw" untuk soalan atas tu.. maka diaorang pun tanye target umur nak kawen... ermm kalau aqu kata 18tahun buleh??? ;p
Huh! Kenape la orang suke bertanye soal kawen nie..
Sampai mase kang taw la..
I rimas U!
sebab I tak de jawapan pun nak jawab -.-


Kes nye bermula petang tadi mase kat klinik... aqu pi klinik sebab kaki aqu yang dah parah terseliuh nie.. so tengah seram-seram sejuk memikirkan pe la doktor tu nak buat kat kaki ku yang seksi nie.. seksi??? *abaikan!* Tetiba je sorang akak nie muncul sebelah aqu.. Aqu pun tak nak la sombong-sombong maka aqu senyum la walaupun jelas lagi bersuluh muke aqu pucat lesi sebab memikirkan doktor kat dalam tu..

Tapi lepas bape minit, aqu asyik nampak akak tu dok toleh-toleh kat aqu.. (dalam hati doa, jangan la dia terpikat dengan aqu!!haahaha *sekali lagi abaikan!*) Aqu pun ringan kan la mulut tanye, "akak datang nak cek baby ke?".. sebab perut dia sangat la besar.. tah-tah anak kembar kot! =) best-best.. 

Pastu dia gelak kan aqu -.- rupe nya dia nak ambik ubat sebab dia tak bape sihat... aqu elok-elok niat nak ramah dia buleh gelak kan aqu.. sabor je la.. bual punye bual, dia last-last tanye aqu, "dah kawen ye, muda-muda dah kawen"... aqu pe lagi, muka nak gelak la.. aqu rase nak je balas balik gelak guling-guling kat dia pulak.. mesti dia pikir abang ady tu laki aqu.. maklum la sebelum tu aqu dengan abang ady khusyuk tengok plus membincangkan isu gambar baby kat situ -.- (akak tu curik dengar nie...)

Aqu pun terang ler kat dia kes sebenar nya... sat lagi tetiba tanpa di minta dia bagi aqu panjang lebar khutbah kawen nie.. abis segala aspect dia bincang kan... bersabar la dengan perangai suami nanti, terima baik buruk suami la, cari suami yang tahu selok belok agama la pe sume bagai la.. aqu nak tak nak ye kan je la.... (aqu tengok abang ady dok gelak kan aqu, macam ngek je dia tu!) 

Dalam hati aqu memang la aqu berterima kasih dengan nasihat dia tuk sume tu, tap pe hal tetiba aqu dapat tazkirah tu???? aqu rase aqu gi klinik.. pastu aqu gi klinik bukan nye nak mintak kaunsling -.- heran-heran.. mungkin akak tu bahagia sangat kot, maka dia kongsi ilmu bersama.. mane la tau kan..hahahh Yang doktor tu pulak tah hape dia buat kat dalam tah... punye la lame nak panggil nama aqu.. siap akak tu balik ambik ubat baru dia nak panggil aqu masuk.ish!

Tapi pe pun memang thanks ye akak... Insya Allah cuba jadi isteri solehah =)

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: