2 penyumbang pandangan

edisi siasat..~

 

Ok first sekali, aqu minta maaf kat JOHAN (maharaja lawak)... Maaf aqu pinjam tajuk rancangan ang nie... *ingat ang sorang nak siasat-siasat... aqu pun nak siasat taw... :p*

So aqu nak siasat pe??? Aqu nak siasat kes nie... --->>>>
*Kat facebook + twitter dah banyak orang post benda nie...*
PLEASE ALERT!!!!!!!!!!! 
 kalau korang nampak je benda nie, please la TOLONG jangan la sebarkan...

"Setitik air mata perempuan yang jatuh kerana lelaki yang disayanginya , lelaki itu akan disebat dengan tulang rusuk perempuan sebanyak 100 kali di akhirat kelak . Maka janganlah kamu wahai kaum lelaki membuatkan perempuan menangis keranamu" 

Kenape aqu kata JANGAN sebarkan????
Sebab nye...
Ayat tu melibatkan akhirat..
Kalau betul pe yang di perkatakan, bagi taw dari mane hadis tu di peroleh????
Setiap sesuatu yang melibatkan hukuman Allah pasti ade dalil yang menyokong nye...
Jadi jangan cakap kosong!

Kita kena ingat, sesuatu yang kita sampaikan tu...kita perlu bertanggungjawab ke atasnye kelak..
Jadi kalau korang main forward je, tak taw kebenaran macam ne kan..

Aqu bagi sedas ye :
Allah berfirman (maksudnya) : “Wahai orang-orang yang beriman, jika datang kepada kamu orang fasiq membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti supaya kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaan yang sebenar sehingga menyebabkan kamu menyesal dengan tindakan tersebut” 
(Surah al-Hujurat, 49: 6)

Bukti yang buleh aqu bagi dari ustaz Azhar :




ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
2 Comments

2 00 rajin nak comment:

Cikgu Fikri said...

WAH..
PENUH FAKTA DAN HUJAH YANG BERNAS..
bagus.... :)

Cik tikah said...

btol2. mcm pelik je ayat tuh