12 penyumbang pandangan

Please blogger.. fahamilah!

Gud Moning sume =)
Nice morning... nice day!
Tempat honeymoon di kanada,
Macam mane pagi anda????
*sedap tak pantun darjah 3 aqu tu =.=*

Aqu sebenarnya pepagi nie nak membebel siket...
Pasal pe??? 
Ha... kisah nye semalam...
 Aqu gi terjah balik blog blogger-blogger yang dah tinggal jejak + follow blog aqu nie..
Pastu kan terjah punye terjah..
Terjumpe 2 3 blog nie..
Cantik memang cantik..
Lagi cantik and top la segala art grafik yang dia pakai..
Kalah aqu kan! *kecewa*
Tapi 1 part yang buat aqu tkurang senang...

Kenape???
Ok, aqu nie kalau membalas kunjungan blog-blog lain nie..
aqu bukan jenis yang "where they put their shoutbox???.." 
Ohhh tu bukan la aqu!
Aqu kalau gi blog-blog nie aqu gi terjah bahagian entry dia dulu...

*so berbalik pada topic aqu nak bebel tadi*
Bile aqu klik je kat tajuk entry yang aqu kire hot-hot gitu..
Baru sepatah dua aqu bace, dah rase cam OMG!

Pasal pe???
Pasal aqu kena bace ulang-ulang ayat diaorang tuh!
Kenape???
Sebab aqu tak faham!!!
Penggunaan shortform yang sungguh hebat tahap dewa!!!!
Membuat kan aqu bace berkali-kali dan akhir nye...
Fine! aqu tak de mood nak bace camtu maka aqu tido!

So pade blogger-blogger..
Tak kisah nak guna shortform nie..
Or tulisan yang ala-ala aqu yang minat gantikan hurup "a" kepade "e" nie..
Tapi tolong jangan guna bahasa yang tergeliat lidah aqu nak meyebut..
Plus otak aqu kena double tripple berfikir tuk memahami nye!
*kita tulis untuk orang membace... or tak pun jangan terjah shoutbox aqu kalau gitu gaye nye =.=*

Ok aqu bagi contoh-contoh ayat ye..
# Shemua = semua
#Titew = kita
# Chehat = sihat
# Shayer =saya
# Ittwer = kita

O.. satu lagi yang buat aqu pening.. contoh tulisan macam nie..
#diEr
#meNyukArkan
#kEnApEw
LaGuW 

*aqu kalau dapat mesej tulisan camtu, aqu balas je balik "aqu tak faham ang cakap, plz balas balik guna ayat yang aqu fahami =)".. memang tu ayat aqu guna tiap kali aqu dapat mesej yang sungguh tinggi tahap pemikiran nye tu~ kejam?? Tak! orang yang hantar tu lagi kejam sebab mendera otak aqu!
    

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
12 Comments

12 00 rajin nak comment:

Dylla Abas said...

hehehe..selalu je jumpa blog2 yg buat shortform macam ni..tak faham gak..sebab tu tak pernah komen entri diorang :)

♥AienNajwa♥ said...

huhuhuuuuu..biase la dear..so, ignore jer key..jgn kusut kan kepale anda..=)

Muna rahimah said...

Hahaha . muna pun tak paham shortform camtu . annoying kot :)

Cik Aien said...

Biasa mereka yg guna shortform ni mereka2 yg baru mula berkarya dlm dunia blogger.. elok dinasihatkan..

Good entry :) Peringatan utk semua.. cer check, saya ade guna short form x? hehehe

Amyra Chuari said...

suana,
akak tag adik utk contest...
jom join...

http://wanmyzuracollections.blogspot.com/2011/03/1st-giveaway-by-wan-myzura-collections.html

Syuhada Nur Ekhwan said...

hahaa.. mang kejam..
bebudak skrg mmang suka wat tlisan cmtuh .. kn :)

Suana Zhar said...

@Dylla Abas

Tu la...kang buat tak taw je, kata sombong... nie elok2 nak bace, kepala kita pulak jd ting tong~

Suana Zhar said...

@♥AienNajwa♥

Hahhaha agak kusut la siket semalam.. sebab kena bace 2 3 kali.. dah macam baru belaja mengeja~

Suana Zhar said...

@Muna rahimah

Tu la.. tu yang cuba cakap elok2 nie.. haraf dapat ler ubah sorang dua

Suana Zhar said...

@Cik Aien

hehehe grammar anda lulus~~ ;) thanks..

Suana Zhar said...

@Amyra Chuari

Tq kak mira~~ kang su join jugak.. hadiah gempak ler!!

Suana Zhar said...

@Syuhada Nur Ekhwan

betul2.. budak2 memang suke.. remaja je tak berape suka..hehhe *nk mention diri remaja nie*