0 penyumbang pandangan

sos tomato vs sos cili -.-

  
Untuk pengetahuan dunia, aqu TAK suke sos cili! Yup untuk pengetahuan dunia.. kalau tak, tak de la aqu tulis dalam blog.. aqu tulis dalam diary je :p SERIOUSLY!!! Aqu tak memain langsung.. Aqu tak suke sos cili~ Yup memang aqu tak suke sangat makan pedas, bukan tak makan ok! Kurang je.. Sebab kang kalau aqu makan pedas, maw mata aqu yang ala-ala kharul fahmi nie berair menahan air mata~ *abaikan pasal khairul fahmi tu -.-*


Korang taw bile first time aqu makan sos cili???? Mesti la korang tak taw, bukan korang pasang cctv pun kat umah aqu nie! First time aqu makan sos cili time tingkatan 1.. Yup, aqu ulang tulisan TINGKATAN 1! Selama dari tu aqu tak makan sos ke??? Ehhh makan.. sos tomato.. sedap! Aqu suke makan sos tomato banyak-banyak.. sampai angah aqu kata aqu antu tomato -.- *tapi aqu tak suke tomato* Pelik??? Tak payah pelik.. aqu makan sos tomato je, buah tomato aqu tak makan!


Dulu memang aqu langsung tak boleh makan pedas... dalam family aqu nie, pe hal tah lidah aqu sorang je ala2 manje gitu~ heran aqu! Dan satu lagi FAKTA, dulu dari aqu reti makan nasi lemak sampai la ke tingkatan 3... aqu makan nasi lemak tak bersambal! sekali lagi aqu SERIUS! Ye, memang tahap kritikal ketakutan terhadap kepedasan.. makan sambal sesudu je, tapi air satu baldi!


Penah dulu time budak-budak gitu... ibu aqu suruh beli sos cili kat kedai... aqu sampai kedai, buleh aqu beli je sos tomato.. maklum la time tu sifat mementingkan diri memang sangat aqu kuasai =.= Maka aqu balik la dengan riang gumbira nya plus menari-nari di sambil pulang bersama sos tomato di genggaman.. Sejurus aqu pulang *ayat skema* Ibu aqu dengan muka merah padam, kepala berasap-asap suruh aqu gi pulang balik sos tu and beli sos cili jugak! Pe lagi kecut perut aqu.. padan muka aqu, sape suruh pentingkan diri.hahhahah Maka terpakse la aqu patah balik ke kedai jumpe itu uncle mintak tukar itu sos.. *kecewa* (berkali-kali aqu buat benda yang sama, sampai ibu aqu tobat nak suruh aqu gi beli sos..hhahha)


Sampai la sekarang aqu still tak minat dengan sos cili.. kalau makan burger ke, kentang ke ayam ke pape ke jarang aqu makan dengan sos.. tapi sekarang da matang siket.. aqu tak makan sangat dah sos tomato.. ;) Tapi tuk makan sos cili, belum waktu nya.. Maka tiap kali aqu lepaking kat KFC ke Mcd ke pizza ke mesti member aqu dah paham yang aqu tak kan sentuh sos~ *sebenarnya makan tanpa sos lagi sedap taw...;p*
Dan sekarang aqu da buleh makan pedas siket-siket walaupun sos cili aqu tak makan~


*sambal belacan aqu buat still terbaek taw... walaupun aqu tak makan pedas... ha jangan jeles!
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: