3 penyumbang pandangan

wanita itu cerewet!

  
Wanita cerewet??? Ahhh dah biase sangat aqu dengar... Tapi aqu tak setuju dengan "kenyataan" tu.. Bagi kaum adam, memang mereka lihat sesuatu yang cerewet.. tapi bagi wanita, bukan cerewet tapi lebih kepada "berwaspada". Berwaspada???? Ohhh kita bukan nak melintas jalan raya! ishhhhh aqu salah guna ayat lagi!!!! ape ayat yang sesuai ye??? ahhh lantak! tapi percaya la wanita "cerewet" bersebab! 

Banyak kali aqu dengar soalan nie dari member-member laki lelaki aqu.. kadang-kadang penat aqu jawab.. Kaum adam sekalian, TOLONG la buka sedikit keluasan fikiran anda supaya dapat memahami segala tindak tanduk kaum wanita itu.. *teori aqu : wanita di kata lebih memahami berbanding lelaki.. sebab lelaki tak nak cuba memahami!* 
  • Kenape bawak beg besar?
Agak nye kaum adam pikir, wanita nie kalau bawak beg besar sebab saje-saje nak buat pertunjukan fasyen kat jalanan tu untuk promote beg kot! Tu yang diaorang tengok rimas je bile beg besar-besar tersangkut kat bahu kita-kita nie.. =.= Ahhh untung kitaorang bawak handbeg besar je taw.. kalau tiap kali kuar kitaorang angkut beg balik kampung tu baru taw! *mungkin itu akan jadi fesyen pada masa hadapan.. mane la taw*   

Sebenarnya beg besar-besar tu bukan la bertujuan tuk masukan anak kucing kalau terjumpa tepi jalan tu ke hape ke.. -.- Tapi dah benda yang nak di bawak nye banyak.. ingat kitaorang ade poket doremon ke??? Maka tu la guna nye beg besar-besar! Ha??? Tu pun nak kata cerewet??? Pe hal pulak.. betul la. Kenape nak bawak sume benda tu??? Of course kena bawak! Sebab.. kami nie kaum wanita suka menyedia kan payung sebelum hujan! 

Buat kaum adam, cuba la sekali bile korang kuar dengan awek ke mak ke adik korang ke, then korang mintak la penyepit kuku ke, sikat rambut ke, tisu ke, pen ke panadol ke... sure sume benda tu diaorang ade! Silap-silap mintak air mineral sebotol pun diaorang bawak.. Kedai runcit bergerak tu...! Korang ade????? :p
  • Kenape shopping memerlu masa yang lama?
Ha part nie memang selalu dah aqu dengar... maklum la pak zhar pun suke cakap macam tu.. sebab tu aqu kalau shopping bawak ibu and adik-adik aqu je *maaf ayah, part shopping je ayah pinggirkan :p*
Lagi pun ayah aqu tu kalau ikut, bukan dia nak follow.. jap lagi dia gi ilang ke tempat lain =.=" 

So kenape perempuan shopping lama??? Ok aqu ade 4 jawapan tuk soalan tu...
First nye sebab banyak benda dalam fikiran perempuan nie tuk di beli... Walaupun cakap sebenarnye nak beli satu je, tapi percaya lah.. sudah nye 2 3 benda kat tangan..
kedua sebab nye nak cuci mata.. Di sebab kan wanita nie menjaga pandangan nye melebihi kaum lelaki, maka sebab tu la mereka lebih suke melihat barang-barang yang terjual tu dari tengok benda-benda yang tak berfaedah :p
ketiga, sebab nye wanita nie suka sesuatu yang di beli tu memenuhi kepuasan 100%.. contohnye dari segi  reka bentuk nye.. Sebab tu barang-barang yang di jual untuk wanita and lelaki berbeza dari segi reka bentuk nye.. kalau perasan, barangan lelaki lebih simple.. sebab pe??? Sebab pengeluar taw, kalau dia buat simple-simple je pun lelaki tetap beli jugak.. so buat pe kerah tenaga nak pikir design unik-unik untuk lelaki yang tak tahu menghargai.hhahaha ;)
keempat nye sebab wanita tak suka barang yang diaorang beli sama dengan orang lain.. ok nie memang pantang bagi wanita, terutama bab baju. So sebab tu memerlukan masa yang lama untuk pikirkan yang barang diaorang beli tu ade tak sama dengan semua list fren diaorang~ 
  • Kenape wanita bersolek lambat?
    Ohhh nie la yang paling kaum adam tak faham... *sebenarnye aqu pun kurang nak faham -.-* Tapi aqu cuba faham kan bahawasanye wanita memakai make up lebih tebal berbanding lelaki yang mukin langsung tak make up.. So dengan nak melentik kan bulu mata ala-ala unta, dengan nak merah kan pipi ala-ala barbie doll, dengan nak bubuh bedak tebal ala-ala pelakon opera, dengan nak memakai lipstik ala-ala merah buah saga.. so benda tu ambik mase.. 

    Senang kes, kalau tak nak menunggu wanita nie lambat bermake up, cari la wanita yang tak suke pakai make up nie.. ade ke wanita tak suke pakai make up zaman sekarang???? Ohhh still ade.. jangan risau.. kerana cita rasa wanita tu tetap berbeza walaupun mereka semua wanita...

    *p/s : ape yang kita pilih, terima lah ia seada nye :) kan senang~
     

    ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

    Comments
    3 Comments

    3 00 rajin nak comment:

    Onitsuka_hana said...

    hehe like2

    Che Ayu said...

    part yg bwk beg besar siap ada mineral water tu mmg la ayu pnya style.

    hahah.

    beg besar2 bleh masuk suma barang.

    BlogS of Hariyanto said...

    wanita itu beauty-lah laksana intan permata dunia akhirat...salam :-)