1 penyumbang pandangan

akhirnya aqu penyabar =)...

Assalamualaikum...

berlajar bersabar... tu ayat yang selalu aqu dapat. Yup, nasihat yang tak penah jemu pun aqu nak dengar.. manusia tak kan memperbaiki diri bile tak ditegur. Tapi aqu rase hari nie aqu dah sangat-sangat mempraktik kan nasihat tu..

Sangat teruji tak kesabaran bile kita belum sempat terang pape, tapi orang dah bagi kutbah senja kat kita. Yup, berterima kasih... serius, masih beterima kasih.. cumanya ade la jugak kan rase kecewa tu.. so, bile kena kat aqu tadi, ikut hati memang nak meletus... tapi ikut bile aqu ikut akal, aqu cer la buat-buat faham yang manusia nie sebenarnya berniat sangat murni..

Jadi pe nak buat bile jadi situasi camtu???? senang... aqu bagi taktik paling mudah and buleh jaga hati sendiri.. camne???? ha bile dapat je call/mesej/ pape yang same waktu dengan nya untuk di kuthbah tu, maka mulakan la dengan senyuman...kenape??? Sebab nak sedap kan hati sendiri.. jangan lupe, senyuman bukan je untuk di sedekah, bukan je untuk menipu orang yang kita happy, tapi menipu hati sendiri untuk rase happy. Pastu??? pastu senang je... kita ye kan je, jangan la bantah-bantah bile orang bagi nasihat... walaupun ape dia kutbah tu sedikit jauh dari pe yang jadi ok! cer la bersyukur ade jugak orang nak bagi nasihat, kang kalau orang abaikan baru taw rase terpinggir..

Maka senyum la untuk semua =) ~  senyum selagi mampu ok! (^____^)


p/s : thanks to my sis naz yang terpakse/dipakse meneman oleh akak tersayang mu nie.... akak sayang naz! muah muah~

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
1 Comments

1 00 rajin nak comment:

Dylla Abas said...

Allah sayang hamba-Nya yg bersabar (",)