2 penyumbang pandangan

dia tak pe, kau tak boleh!

Assalamualaikum

Hey guys~ once again entry nak kondem habis-habisan barisan para-para pengkritik yang kurang bertauliah or lebih spesific nye cakap tarak serupa bikin punya olang... Sape???? Ha tanye diri sendiri, kaji diri sendiri sama ada tergolong or tak okai! ;)

Biase kan korang gi shopping mall or mane-mane la yang bersepah-sepah bebudak muda dok lepaking kat situ.. tak kira laki pempuan dok bergaul. Dok sembang-sembang je kira ok lagi, nie sampai tangan ke pinggang, bertepuk tampar and siap pangku memangku bagai.. macam malaysia nie da tandus bajet nak buat kerusi.. Ohhh aqu paham, mungkin nak rase duduk yang sedikit empuk.. =.= (empuk ke HEMPUK :p)
So tertengok @ sengaja tengok perangai bebudak tu.. mesti laju je ayat-ayat nie terlintas kat pikiran korang kan:-
# anak sape nie, perangai tak senonoh.. 
# mak bapak tak kisah ke perangai diaorang nie..
# tak malu, tak tau adab langsung.
# nie la punca bangsa rosak..
# perangai macam GRO..
# kecik-kecik tak belaja agama, da besar tak tau halal haram..


Tapi aqu nak tanye la... mase korang mengadap tv/wayang tu, lagi-lagi makcik-makcik yang minat arron aziz tu kan.. bukan ke ade semua aksi tu??? Bukan ke pelakon-pelakon tu buat benda yang sama macam budak-budak tu buat???? Tapi heran kenape korang still menyokong mereka??? Kenape korang masih menyanjung-yanjung mereka??? mane ayat "perangai macam tak de adab"???. Mane ayat "mengaja budak-budak buat pekara tak senonoh"?? Kenapa bile aksi-aksi tu ade dalam cite sunami rindu ke, toyol bonceng ke, tolong makcik aqu pontianak ke korang buleh kata :-
# sweet nye...
# romentik gile!!!...
# comel la diaorang couple..
# manja dow diaorang. suke gilessss~




Pikir-pikir... kenape korang mare anak-anak muda tapi yang bersepah kat tv tu korang dok puja-puja... mare kan orang lain, tapi diri sendiri tak sedar diri pun susah jugak kan??? ;) tu yang orang kata, salah orang lain senang nampak tapi diri sendiri tak sedar ;p


* Aqu heran la dengan suat kabar yang buat cite artis suka makan ayam pun nak kecoh 1 dunia.. Aqu siket pun tak heran, aqu telan 3 4 ketul ayam sehari pun tak bising =.=
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
2 Comments

2 00 rajin nak comment:

Che Ayu said...

nk wat filem taufan rndu lah~~ kahkah.

entahnya...ayu telan lembu sekor takde pun nak kecoh an? brr

Suana Zhar said...

@Che Ayu hahhaha tu filem lepas sunami rindu ye.. sila ikut turn~ ;p