6 penyumbang pandangan

masih study?? Ingatlah...

Assalamualaikum

"Belajar kerana Allah, exam pun kerana Allah"

Adakah study hard akhir waktu pun dianggap study kerana Allah? Sedang Allah tidak suka orang yang bertangguh-tangguh, berlengah-lengah dalam membuat amalan baik.


Cuma 1 yang boleh aqu ingat kan...
Walaupun:
Kita LULUS UPSR
Kita LULUS PMR
Kita LULUS SPM
Kita LULUS STPM 
Kita LULUS STAM sekalipun...

Tapi adakah SPM yang satu lagi kita akan LULUS?????
Hanya ALLAH yang tahu...

Nak tahu apa lagi satu SPM tu?

Soalan Padang Mahsyar.. =)

p/s : gud luck dear ^_^ untuk adik kesayangan ambe alin, anis and ayu!



ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
6 Comments

6 00 rajin nak comment:

sara E a.k.a ct said...

isk3..ct takut sgt2 kalau d fikir kan perkara tu..mudah2an ct tergolong dalam golongan y sedikit..

stdy awal2..tapi pelupa,,.then stdy balik semula dah nak last minit tuk fresh up kan..:)..insyaAllah..pastu tawakal..

tq atas peringatan:D

huda jamil said...

bukan study je. bila dah masuk alam kerja, kerja kerana Allah :)

semutsengal said...

itu aku tak berani nak cakap =)

★ aIsyaH ★ said...

um..buat ape2 p0n mestilh kerana allah kan,, :)
*tq sdh mengingatkan..~

:: Into The New World :: said...

betoll..
lulus setakat mana pom ujian kat dunia ni..
ujian bekalan ke akhirat ?
Sendiri kena ingat kan ?
Anyway, terima kasih bg peringatan :)

Che Ayu said...

oh makaseh atas peringatan kakak ku sayang..

huhu

spm spm spm..

hadeh laaa