1 penyumbang pandangan

tips hilangkan risau

Assalamualaikum


Setelah di buat kajian secara rawaknya, manusia yang tidak memiliki perasaan risau adalah manusia yang suka hidup "ikutkepalaotakdiaje". Maka nya, perasaan risau itu menjadi lumrah dalam kehidupan, tak kisah la dalam sekecil-kecil hal sekali pun.

Fomula yang bukan berdasarkan fomula 1, telah aqu perolehi...dimana..
risau + mendoakan = memiliki sayang
sayang - risau = takdeperasaan
Terasa menyampah tak bila, kita dok risau memikirkan orang tu tapi dia buat tak reti je.. ye sangat best perasaan tu! =.=

Maka nya, untuk menjimatkan masa kita supaya tidak berasa risau dan mendapat tidur yang nyenyak, aqu ade la satu dua tips nie.. dan jangan risau, segala tips nie telah di uji secara rasminya oleh aqu sendiri.. 
  • Cakap pada diri sendiri sama ada berpuluh-puluh kali or berjuta-juta kali (mengikut keselesaan) "dia tak sayang aqu dah, sila faham"
  • Cari orang yang boleh membuat korang terasa marah or cemburu. Contoh aqu bagi, mesej pempuan yang penah suka laki korang tu, tanye dia "salam, laki aqu tengah mesej dengan ko tak?". Sangat bagus bila pempuan tu balas "baru kejap tadi dia ajak aqu keluar". Dengan kata lain cari pasal tetiba.
  • Makan la dengan jaya nya sampai perut maju menuju puncak.. (ya aqu berjaya menelan 5 slice pizza, seketul ayam kfc, 6 ulas durian, dan sup dan air nescafe...sudah nye da macam orang mengandung aqu muntah-muntah 4 5 kali -.-)
Sekian, terpulang la kat korang nak try ke tak idea aqu tu... tapi percaya la kat aqu yang idea tu sangat la BENGONG lagi TERUK! Sebab jadi MAKIN RISAU KAU TAU TAK!!!!!! -.- 



*p/s : aqu sangat mengantok tak tido langsung malam tadi........huwaaaaaaaaaaaaaaaaa

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
1 Comments

1 00 rajin nak comment:

Ferdinand Hegemur said...

Hii...Visit sni n' follow...
di tunggu follow backnya...