0 penyumbang pandangan

bukan hak kita...

Assalamualaikum

Badan kita...bukan hak kita! Itu KENYATAAN nya! Ramai yang kata, badan nie hak kita sebab kita boleh buat sesuka hati mengikut kata hati kita... Kalau di ingin kan mengangkat tangan kanan, maka kita angkat la tangan kanan..kalau mengantok, kita pejam la mata.. kalau sedih, kita menangis la.. Bukan hak kita ke tu???
Ya...masih belum hak kita... kenape??? Kerana apa yang kita mampu buat itu hanya 1% malah mungkin kurang dari itu...


Masih tak faham??? Cuba renung kan, jangan termenung~


Mampukah kau mengawal segala sistem saliran darah badan kau??? Mampukah kau mengawal laju degupan jantung kau? Mampukah kau mengawal segala gas yang masuk dalam badan kau??? Tidak kan??? Malah tidak pernah kau kesah sekali pun....kerana apa??? Kerana segala sistem itu telah teratur, tersusun, mengikut tugas mereka tersendiri....tak perlu di bimbangi lagi..


Cuba bayang kan Allah tidak mengawal setiap satu semua itu... dan manusia perlu melakukan nya sendiri untuk hidup...mampu kah??? Ya, kesudahan nya manusia semakin ramai yang mati tak sempat kawin sebab tak mampu mengawal semua pergerakan dan aliran tu...


Jadi jangan pernah guna ayat "badan aqu, suka hati aqu la..." k-e-p-a-l-a-o-t-a-k-k-a-u!ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: