2 penyumbang pandangan

islam dihina,anda menyanyi

Assalamualaikum

Layan lagu sampai pecah gegendang. Opsss wait, lagu ape nie??? (Terstop dekat satu lagu - beam Me Up Scotty)

Ape kejadah lagu nie??? (re-play again) what!!!!? Baru perasan...betul ke pe aqu dengar???

Laju kaki menuju ke PC, "lirik beam Me Up Scotty" laju jari menaip.



yup...memang ada pekataan tu..."assalamu alaikum where the fuck is akbar".. lepas dengar 3 4 kali, baru perasan! lagu nie telalu laju untuk catch-up sekali dengar je..yang english powerful sekali dengar pun da buleh pick up agak nya...


So mane manusia-manusia yang dulu nya sibuk membantras lagu "bawaku pergi by zizan & kaka" tu??? Sampai masuk tv bagai isu tu...Mane manusia yang cepat sangat melatah bile lagu-lagu melayu sedikit "pelik", tapi lagu omputih sibuk berdansar bersama meraikan nya! 

Aqu tak kata lagu zizan nyanyi tu powerful ke supe awesome ke hape ke.. pendapat aqu la.. bile aqu dengar lagu tu, aqu tak rase masalah, banyak lagi lagu melayu yang merepek meraban..
contoh :
"Andai dikurnia syurga kan ku tunggu di luarnya, 
jika ditanya mengapa?,
Jawapan ku menunggu.. 
Kau SAMPAI dahulu.."

Yakin kalau dapat syurga ko nak tunggu pulak dulu??? Syurga tu berjuta-juta kali indah nya dari apa yang kita gambar kan... so lirik tu tak sedikit "pelik"??? Tak pulak nanti kalau tanya budak-budak, "sape nak masuk syurga???", di jawab nya "saya, saya cikgu..tapi saya nak tunggu sume kawan-kawan saya depan pintu syurga dulu la...boleh masuk sama-sama",  tak gitu???

p/s : jangan-pernah-letak-otak-dekat-lutut~


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
2 Comments

2 00 rajin nak comment:

obat pasutri said...

subhanallah

Dylla Abas said...

sikap ambil mudah macam ni la..isu ugama macam ni bukan isu kecil kan