0 penyumbang pandangan

padan muka aqu

Assalamualaikum


Letih. Itu je kata-kata yang terucap..dekat 2 km berjalan kaki membuat maraton gara-gara tunggu teksi tak datang..akhir nya aqu mengambil jalan mudah dengan memaraton kan diri! Damn! Teksi turut sama mogok!

Aqu baru nak berduka lara melayan hati yang retak seribu bak kata siti nurhaliza (tak pepasal siti nurhaliza terkait sekali =.=) Tetiba aqu di timpa pula kaki yang tetiba nak memanja nie.. tak silap aqu, baru dekat 2 3 bulan lepas aqu ambik ubat bendalir lutut tu...ape ke nama nye..atomisois, ke atomisis ke atom ape-ape je la... yang untuk bendalir antara tulang lutut tu... tapi pe hal sakit balik?????? (aghhh doktor ku sayang, ko bagi ubat cetak rompak ke =.=")

Maka nya...tengah sume orang tengok aqu berjalan macam maraton sambil dukung lappy, dengan tudung macam orang mati kucing, dengan mata tengah menumpahkan air mata tak benti-benti nya..tetiba sakit di tengah-tengah jalan..maka nye aqu pun terjerit kan diri dengan volume yang agak memeranjatkan minah sebelah aqu tu..hhahaha...*malu tak payah cite la

"Cik,kenapa cik??? Ok tak???" minah baik tu muka suspen gile..
"ok2..cuma lutut sakit gile...mana klinik?" soalan yang susah nak pecaya! Aqu tanye klinik???(kes da kritikal, serius aqu tak boleh berdiri langsung! air mata jangan cakap la..macam hujan da)
"ada-ada kat depan tu..jom". Masih berharap superman datang angkat aqu, minah tu suh aqu jalan???? Dia belum dapat tangkap kot aqu kata lutut aqu sakit gile =.= Tapi gagah kan diri jugak la...

"Cik sabar cik, cik sorang?" nurse sambut aqu macam VIP depan pintu..hahhah
"with my husband..." terlepas cakap lagi! cari padah nama nya bagi jawapan macam tu kat klinik.. (belum jadi suami lagi cik sekalian, maaf kan saya~ saya da terbiasa jawab -.-)
"Bagi saya phon cik..saya tolong call" nurse yang budiman, anda tak taw ke tadi perang dunia ke 3 meletus antara kami...ko baik ati sangat kenape lah~

"Da lama jadi macam nie?" doktok tu muka tenang gile, walau pun dia tengok muka aqu tengah serabut gile...
"Dari F5 or matrik... dalam 4 5 taun dulu.."
"Da berapa kali over use macam ni?" doktor tu sibuk belik alatan dia. Dalam ati doa-doa, jangan la dia sebut pekataan bedah...
"Dekat 4 kali kot...
"Jadi saya sure doktor sebelum nie da terang ape punca nye"
"dah..."
"Awak tau kesan nya akan datang nanti?"
"taw.."
"Jadi kenapa awak biar jadi lagi..semakin kerap macam ni terjadi, risiko makin tinggi.." muka dia serius gile pulak!
Senyum. Tu je jawapan aqu mampu jawab..mati akal..kang kalau aqu jawab lebih-lebih, doktor nie pulak kena tempias kemarahan aqu tadi..baik senyum je.

Selesai suntikan...mengalir lagi air mata aqu...pasai pe??jarum punye pasai...sakit gile! 
"saya bagi awak MC sehari..pastikan awak jangan banyak berjalan atau mengunakan kaki dalam masa 1 hari ni..". Doktor tu maksud kan, aqu kena merangkak ke??? Pitam~


p/s : incik teksi yang budiman, thanks sebab antar saya free je...semoga rezeki anda melimpah luah...

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: