1 penyumbang pandangan

stop it ler~

Assalamualaikum


Terkenang kenangan di fakulti bissness management ketika belajar dulu..
Dalam kuliah...masing-masing huru hara dengan perangai tersendiri...bergosip, bermake-up, ayat mengayat...hanya 1 dari 30 student yang menelek buku... itu pun majalah hiburan! (Aghhh hancur generasi akan datang kalau berterus begini =.=

"Wehhhh jom balik dow, lect tak de kot ari nie...." aqu bersuara.
"banyak cantik ko, mane ko taw...ko jangan memain dengan prof, macam ko tak taw dia..kang mati kita.." salah seorang member bersuara.
"mati hape, ko ingat lect tu ada gun ke nak tembak...paling tak rasa telinga kena sambar petir je...hahhahah" aqu memang pantang menunggu orang lama-lama...
"ko memang tak makan saman" seorang dari rakan sekelas yang da sedia maklum dengan perangai aqu turut bersuara. (aqu memang tak makan saman, sebab aqu makan ayam)
"ko blah dulu wehhh... baru kitaorang follow..."sorang lagi bersuara. Yeahhh aqu tersenyum riang, macam biasa ada yang akan menyokong tindakan aqu! 

Beg di angkat, "aqu blah dulu weh...kalau lect tanye kata aqu tak sihat...macam biase..". Memang perangai aqu, bila malas menghadiri kuliah, maka teman yang paling rajin menghadiri kuliah akan menjadi mangsa untuk back-up aqu depan lect nanti...3 lagi member turut blah. (baru perasan, terok punye perangai...patut la kitaorang tak jadi pelajar cemerlang -.-)

"Suhana!" suara dari belakang berbunyi nyaring.
"adoi...kantoi!" teragak-agak kitaorang nak berpaling.

"Erkkk prof..." buat-buat bodoh macam tak reti hape yang berlaku...perangai biasa.
"Nanti time class saya, awak tolong kutip semua assigment, letak dalam peti saya... saya tak dapat masuk, ada hal" arah Prof.
Fuhhhh macam biase, terselamat lagi aqu untuk sekian kali nya... kes lect lupa timing kelas dia pukul berapa la tu...

Tiba-tiba....
"Prof...kalau saya anta esok boleh, pendrive saya ada prob..jadi.." sorang member aqu bersuara.
"WHAT???? STOP IT! saya tak nak dengar apa-apa alasan!" pekak sebelah telinga aqu dengar prof tu jerit punye lantang...malu orang keliling fakulti tu dengar..tebal muka 5 min.

Kitaorang pun blah selepas dikutbah oleh Prof dalam 10 min semata-mata sebab kawan aqu tu nak tangguh anta assigment....hantu punye kawan, anta je la senyap-senyap esok...nie jujur gile bagitaw! 
"tah pape..tu pun nak marah..tak boleh cakap la tak boleh da la...keturunan suke membebel agaknya"rungut member aqu tadi.
"ko pun satu, jujur sangat...esok masuk bilik dia, letak la senyap-senyap..tak pepasal berbisul telinga aqu" aqu mengambil tempat menyambung tazkirah Prof.
"aqu tak puas hati dia kata aqu STUPID tadi" rungut dia.
"Ha???? bile masa??"serentak aqu and dua lagi kawan aqu terkejut.
"Korang pekak hape..punya kuat dia jerit tadi...yang kata tak nak dengar alasan tu pe benda" dia cuba mengigati kami.
"Erk...weh sengal...dia kata STOP IT la, bukan STUPID..adoi!!!


*p/s: saya salah seorang pelajar glamer di setiap kelas suatu ketika dulu...kenape??? sebab asyik muka cun nie je masuk lambat.hahhaha (lect lambat tak boleh, sendiri lambat pe kes????)


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
1 Comments

1 00 rajin nak comment:

Sally Yatiey said...

Haha. Bunyinya macam dekat dengan stupid je kan ^.^