0 penyumbang pandangan

sayang lebih???? *wtf*

Assalamualaikum

"saya sayang awak lebih dari saya sayang diri saya!" kata-kata seorang lelaki.utuh.

Oh...ayat yang klise nak dengar...bosan! bosan! bosan! uwekkk uwekk muntah asyik dengar ayat yang same! Cuba la ubah, "saya sanggup mengkhatam kan Al-quran dan semua pahala tu buat awak"...wahhh untung nya kalau ade orang nak buat macam tu! Tapi aqu konfem, mane-mane suami pun pikir 2 3 4 kali nak buat macam tu...tah-tah siap buat timbangan kira-kira pahala dia dulu da cukup banyak ke belum.


"saya sayang awak lebih dari saya sayang diri saya"

Erm...cuma satu ayat... tapi makna dia mendalam. Aqu tak pernah nafi memang ada yang buat macam tu...memang ada yang sanggup yang berkorban macam-macam untuk orang yang dia sayang... TAPI!!! Ha...ramai yang tak faham statement tu elok-elok...cuba bace sekali lagi...dan faham..

"saya sayang awak lebih dari saya sayang diri saya"

cuba bace sekali lagi...


"saya sayang awak lebih dari saya sayang diri saya"

cuba bace sekali lagi...


"saya sayang awak lebih dari saya sayang diri saya"

cuba bace sekali lagi...

PAAANGGGGG *penampar hinggap kat muka aqu.hahahahh*

Ok-ok...biar aqu jelas kan... "lebih dari saya sayang diri saya"... Makna kat situ kita akan buat yang lebih baik dari yang kita buat kat diri kita... am i right???? Yes! of course im right...sebab BM aqu always powerful! :p
Tak faham??? Ok, bila kau kata, "lebih" kat situ, mean kau akan buat yang lagi lagi lagi terbaik dari kau buat kat diri kau kan???? Contoh aqu bagi.... " Aqu sayang cik A lebih dari cik B", so makna kat situ kau akan layan or buat yang terbaik untuk cik A daripada cik B kan??? And dalam masa yang same, kau tak kan pulak nak musnah kan cik B kan??? (ayat macam plan peperangan pulak =.=")

So same dengan situasi "saya sayang awak lebih dari saya sayang diri saya". Bila kau sayang dia lebih dari kau sayang diri kau, mean kau akan buat yang terbaik dari ape yang kau da buat kat diri kau kan???

Jadi jadi jadi, aqu tak faham dari mane datang nye perangai-perangai pelik...perangai perangai pelik???? Ok contoh nya merokok, melepak, or any yang membahaya kan diri sendiri...(ohh lupe drift also membahaya ok! but serius puas melepaskan tekanan!) So adakah itu cara korang sayang diri korang???? Jadi macam mane yang korang maksudkan "sayang awak lebih dari diri saya"??? Adakah dengan merokok tu anda sayang diri anda dan membakar pasangan dengan api pula adalah cara untuk anda lebih menyayangi pasangan??? Ohhh damn! kalau macam tu la, aqu sanggup tak di sayangi lebih ~.~

Pikir la, tiap tindakan kita biar selaras dengan apa yang kita kata...jangan sampai mamak jerit kat telinga korang " DEY CAKAP TAK SERUPA BIKIN LA!"

p/s : WTF pada tajuk entry bermaksud "what the function". sekian



ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: