5 penyumbang pandangan

cameron highland

Assalamualaikum

Pejalanan panjang meniti honeymoon aqu bermula kat cameron highland... 

Pertama sekali memang tepat dengan gelaran "highland" tu... sebab tah berape kali bangun tido aqu dalam keta tu tapi tak jugak sampai ke puncak! Sampai nak termuntah-muntah pening-pening lalat la jugak aqu sebab jalan dia nak ke atas tu da macam ular berlingkar-lingkar...memang kesian aqu tengok laki aqu drive jejauh tu..ngape aqu tak drive??? ohhh tidak, dengan kepala sakit ala-ala memain kan soundtrack rock tu makanya aqu malas nak ambik risiko untuk menukar "honeymoon" kepada "periamoon" =.=" *alasan!*


Nak tercabut la jugak tengkuk aqu nie mencari signboard "equatorial hotel". Dekat pukul 2, baru la jumpe...huh jauh kemain...nak kata mahal tu, biase la standard hotel kan..nak murah, buat pondok sendiri =.=" tapi not bad la sebab selesa.. cuma satu je aqu nak komplain, mane kau punye pemanas udara jah!!!! sejuk tahap beku aqu memalam..terpaksa ler aqu peluk laki aqu sampai tahap kedap udara tiap-tiap malam.hohoho
sejuk gilessssss~
pemandangan dari hotel...
dapat tingkat 9 =.="
tak de tinggi lagi?????
Kitaorang pegi time weekdays,tak de la hiruk pikuk berduyun-duyun orang sangat.. tenang and harmoni je rase, dapat pulak laki romentik kan..lingkup! cameron tu macam kitaorang je yang punye.hahhahah 

Petang tu kitaorang keluar cari makan, perut da main lagu gangnam style.. Name pun melayu..hantar la ceruk pelusuk tinggi mane pun, makanan melayu jugak yang tetap sedap kat tekak.. kitaorang tuju, kedai masakan melayu. Perhhhh sumpah sedap! Tak tipu! Siap aqu puji akak tu depan-depan lagi kata sedap dia masak.. And esok nye pun aqu tuju kedai tu jugak. *sedap sangat makan sampai lupe ambik gambor kedai akak tu -.-"*

Tempat menarik yang sempat kitaorang gi..

  • stawberry park
kat sini buleh petik stawberry sendiri.. RM25 jer~

buah dia memang banyak yang manis. thumbs up!!
  • cactus valley 
kaktus kat sini murah-murah je..
RM1.50 pun da dapat sebijik


kaktus mengeluarkan bunga~ cantik!
pokok bonsai *kalau aqu tak salah*
apakah aksi pokok itu??? panjangkan imaginasi anda.hahhahahah

  • bee farm
comel punye banner
tu yang aqu terjah masuk
bee tu say "hi welcom"
memang dia bagi kita melawat lebah nie depan-depan...
takut kena sengat, sila dok jejauh -.-


kolam ikan pun ader dalam nie...
kawan tikala bee sunyi
  • ladang teh
sape rajin panjat sampai atas...
sila kan~

  • butterfly garden

adakah ular & kalajengking itu kelompok butterfly????
@_@
tiket masuk berbayar ye...
cantik nye rama-rama~
banyak kan rerama~
dalam tu ade ular ye...
bukan kayu semata-mata -.-
perbincangan pilihan raya perkauman
Banyak lagi tempat tak pegi...tak sempat, and setengah tu ada yang tutup... Aqu nak masuk rose garden tapi tah mane-mane simpang tak jumpe.. makanya tak nak kempunan, aqu hambik gambar bunga rose yang cantik awsem nie..


nie tuk my hubby...
Dan sempat jugak aqu makan stawberry coklat nie...sedap gile stawberry! ade sesape nak adiah kan aqu ladang stawberry tak???? *berharap*


manis..
hari-hari makan, senang dapat penyakit
Sebelum balik, kitaorang shopping la teh berkotak-kotak, dengan stawberry nye dengan coklat bagai la...dan tak lupe, adiah tuk member yang i luv so much! *ade abang tu jual jagung paling sedap den penah rase*

flash kamera rosak..lantak kan -.-
kawan-kawan diaorang yang lain da selamat sampai ke tuan masing-masing~
Mood : masih teruja memiliki suami (hohoi! sengal benor aqu)

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
5 Comments

5 00 rajin nak comment:

nis said...

Bestnyee.. Saya x pernah gi Cameron HighLand. Pernah pon gi Genting Highland XD .. Hihihi.. Nak jugak makan strawberry coklat tuu.. Nampak cam sedap jee ^_^

Mk Syahir said...

romentiknya honeymoon kat cameron highland :)

I'm Arina :D said...

Eh , muka husband kak Suhana macam Safee Sali lah !

Cik Yaya said...

wahh besh ni...
lgi best lau wat tmpt hneymoon kan...hehe

mish eden said...

amboi...pengantin baru ke nie? honeymoon sakan...1st time singgah sni...dl p cameron sbb lawatan sekolah je...heheeh