1 penyumbang pandangan

Lumut

Assalamualaikum 


Wassup olls!!! Akhirnya... next journey honeymoon aqu sampai jugak ke lumut...

Syok gile bile dapat tengok laut...tenang! *kalau mandi laut lagi syok..jadi kanak-kanak rebina terus perangai*

So first thing nak kena pikir bile pegi bertapa kat tempat orang nie ialah tempat nak tinggal..tapi kalau korang da biasa buat perkemahan di masjid-masjid ke bus stop ke, maka nye hal nie tidak la begitu merungsing kan pikiran..

Husband aqu pilih homestay member dia, umah teres 3 bilik, ade astro, tv lekat dinding...aircond dalam bilik....toilet ada 2... ade shower lagi... dapur besau buleh masak buat kenduri...kalau teringin nak tido kat meja makan pun buleh, besau~ ruang rehat pun buleh buat tempat mesyuarat agong.. senang kata complete! thumbs up termasuk jari kaki aqu bagi!

incik nizam punye..
tq dengan kemewahan rumah ini ^^

ruang tamu..
*abaikan model dan handbeg*
Dengar da gempak..so mesti tertanye-tanye bape juta hinggit dia charge untuk sehari??? Ohhhh itu bergantung pada cara godaan perbincangan anda dengan dia... =.= jangan goda, laki orang dia tu ok.sekian. 

Petang tu jugak aqu ngan husband merayap cari kedai yang best kat sane... so kalau da ke lumut, yang special nye of course makanan laut, dan harganye murah... jangan gi cari kentaki ke pizza lak ye kat lumut...macam kat tempat korang da pupus sume tuh!

pemandangan tepi restoren
mereka yang menjala udang~
kat bandar dia...
koleksi kapal perang
Malam tuh...aqu merayap tengok orang jala udang... kalau ikut kan hati, aqu pun nak join skali pakcik-pakcik.. tengok macam best je..tapi memandangkan aqu nie mengandung sakit perut, maka aqu kuburkan niat ku itu.. dan hikmah di sebalik pengorbanan hasrat ku itu ialah laki aqu tak payah menanggung malu di sebabkan perangai bini dia yang kadang-kadang di luar kawalan nie.hahahhaha

Banyak sebenarnye teluk-teluk kat sane, aqu sendiri da lupe nama tempat-tempat tuh.. tapi memang cantik-cantik, kalah kecantikan sungai gombak yang dapat gelaran "sungai teh susu" tuh... sebab air kat lumut jernih je~

Paling special kitaorang dapat masuk tempat yang bukan sume orang buleh masuk iaitu pangkalan TLDM!
Tak la cantik hape, tapi bangga la kan dapat masuk situ...kau ade???



Akhirnya aqu pulang ke tanah tumpah darah ku di KUALA LUMPUR...ape yang menarik di kuala lumpur???? Erkkk rumah aqu je rase nye =.=" Nanti la aqu ajak laki aqu teroka tempat menarik kat KL nie pulak... pasti ade! *selain dari KLCC yang da jadi tempat mainan aqu kecik-kecik dulu*

otw balik jumpe binatang nie sebelah keta
"ba - alif - ba - ya"
"hadiah" yang aqu dapat lepas balik dari lumut
tq doktor!

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
1 Comments

1 00 rajin nak comment:

UniMeOw said...

hehe xkempunan ke x mandi laut kak...:p