2 penyumbang pandangan

ayam penyet...H or H??

Assalamualaikum


Erk first sekali mesti tertanya-tanya pasai "H or H" tu hape jadah nye...

Tu maksud nya "halam or haram"... *panjang sangat nak tulis kat title.hahahha*

Cop!! Cop!!! jangan serbu aqu dengan hujah-hujah or segala macam isu lagi...

Aqu juga terkonfus nie... *al maklum penah telan jugak binatang tuh...-.-*

Pertama terdahulu and teratas sekali, yang aqu maksud kan dengan ayam penyet tu bukan lah ayam yang korang sendiri beli kat kodai tu then ketuk karate sampai terpenyet penyet ayam tu... TIDAK ok!! Yang aqu maksud kan kat sini ayam penyet di bawah syarikat milik AP Ria Sdn Bhd..

First aqu ternampak benda nie, naik terlopong jugak bijik mata aqu...dalam ati da kata "ko biar betul ustaz..."... haaa nampak??? ustaz yang aqu persoalkan..hahahhaha *padahal ustaz tu lagi berilmu dari aqu...* nie nama nya kes tak nak terima kenyataan...hahahahah


ok-ok jap... ustaz tu kata kat negeri selangor... makna nye negeri lain??? 

Dan tarikh ustaz tu post ialah 29 october...dan sekarang dah 6 november... 

HOH aqu sendiri tak taw la.....konfus~ kang kuar fatwa aqu sendiri, lingkup pulak negara.hahahha nak taw pi la tanye ustaz tu.. 
-----------------------------------------------------------------
aktiviti sesaje... try cari kat JAKIM..

saje test pizza hut... *al-maklum yang nie pun selalu masuk tekak nie*



Please sesape taw info, sila la bagitaw~ ^_^

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
2 Comments

2 00 rajin nak comment:

Anisa Anuar said...

kalau ragu2...tak yah makan yea

Maria Menado~ said...

owh, ade kemungkinan sijil halal tak dikeluarkan sebab kebersihan ya.. hehe. TQ.