2 penyumbang pandangan

dah tertulis sana...

Assalamualaikum


"just nak bgtau,mak hadirah kwn ayu dah meninggal ptg semlm...doakan yg trbaik utk dia" - 06/11/2012, 06:50am from lovely little sis ayu.

mesej yang aqu dapat lewat subuh tadi.. "dari DIA kita datang, dan kepada DIA jua lah kita kembali".

Aqu sedikit tersentuh.. untuk menyelami perasaan sebenar hadirah ketika ini, mungkin aqu gagal... kerana aqu sendiri gagal untuk berdepan dengan situasi kehilangan arwah ayah aqu suatu ketika dulu... inikan pula dia yang saat ini perlu menduduki perperiksaan SPM, sedikit sebanyak emosinya pasti menganggu.. 

Mudah untuk kita mengucap "sabar", tapi untuk yang melaluinya bukan semudah kata-kata...

Kita terlupa... siang malam kita menadah tangan berdoa kepada NYA meminta "yang terbaik"... namun setelah semuanya berlaku, kita mengeluh.. menyalahkan takdir.. sedang kan itu lah "yang terbaik". Kerana apa??? Kerana kita tidak memikirkan hikmahnya menyusul nanti... kerana kita belum dapat melihat percaturan alam di masa akan datang... 

Percaya lah... apa pun yang berlaku... baik atau buruk, Allah sentiasa mengiringkan hikmah yang terbaik untuk kita.. walaupun bukan sekarang, tapi mungkin akan datang... 


Untuk HADIRAH, your lovely ex-teacher SYAHRELZAL MOHD SALLEH and me, his's wife NUR SUHANA AZHAR mengucapkan takziah atas kehilangan ur mom dan do ur best for SPM.. sometime kita tak sedar yang when a things seem to be the end, its actually a new beginning...

also as my sis, ayu... buat yang ter ter ter baik untuk diri korang... 

Insya Allah apa korang usahakan, itu yang akan korang dapat satu ari nanti ^__^


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
2 Comments

2 00 rajin nak comment:

Dunia Wilma said...

Semoga Hadirah terus kuatkan semangat dan dapat menjawab soalan SPM dengan tenang...
All da best to you and Ayu...

Maria Menado~ said...

semoga adik hadirah tabah. dan semoga roh arwah ibu nya dicucuri rahmat Allah SWT. aaminn.