2 penyumbang pandangan

maaf "BARBICAN"

ASSALAMUALAIKUM

nama saya "BARBICAN" 
Penah tengok air kat atas tuh??? Kalau pi kedai - kedai pak arab berlambak la jual kat sana... macam-macam perisa ada... tapi kalau kat luar pun aqu tengok ada jugak bersepah jual minuman nie..

Aqu tak taw la pe rasa dia, aqu sendiri tak penah try.. kawan-kawan aqu kata "erm sedappppppp"... aqu sebenarnya nak jugak try minum, tapi memandangkan aqu tengok warna and design bottle dia tuh, aqu jadi ragu-ragu sikit... 

Mengapa??? Ha itu la isu nye yang aqu nak cite nie...

kalau ikutkan kata kawan aqu, air nie dari arab...tah kilang dia kat arab je ke or ade kat malaysia dia punya cawangan ke idak ke, yang tu aqu tak pulak taw... tapi memandangkan kat botol dia tuh sikit punya cantik dia tulis arab *aqu paham sikit je pe dia tulis, maklum la result bahasa arab aqu memalukan bangsa kan.hahahhaha*, maka aqu buat la aksi tarian hangguk hangguk kepala tanda setuju kat kawan aqu tuh...

So hape pulak punca aqu tanak mau minum...

Orang lain beria-ria kembang kempis hidung bangga minum minuman dari negara arab...baru di kire hebakk rabak *hebat* sebab hidup ala-ala gaya orang arab gitu *
padahal pakaian ikut omputih nye trend*. So hape ke pelik yang aqu tak mau minum, angkuh sungguh gaya nampaknya!hahahhaha

Sebenar nya bukan la aqu nie anti minuman tu... tapi bile aqu nak minum je air tu, mesti aqu teringat design botol dia tu lebih kurang dengan design minuman keras kat bawah nie..


Hoi!!! Jauh benau la design nye....ko rabun tahap bape nie suana??? Ye, kalau tenung tahap jatuh cinta memang kita perasan la beza nya... tapi kalau dah tengah-tengah malam kita beli barbican tu, minum pulak sambil jalan, tepi-tepi jalan pulak tu, sambil gelak-gelak dengan kekawan... sure dengan jaya nye mesti ada mulut yang kata "ishhh budak tua muda sekarang, mabuk la tu...mak bapak tak taw nak jaga anak"...hohoho mulut orang memang hebat dari pisau tajam yang di asah mak aqu dan kau...sudah nya mak bapak jugak yang salah!

So mohon ampun dan maaf kepada pihak barbican atas kejahilan aqu dalam menajamkan mata membezakan design tu... kalau ada di packing dalam bekas yang lain kemungkinan untuk aqu minum tu memang tinggi. 

Alaaaa masalah kecik je tu suana... ko beli pastu tukar la botol. Ohhh maap, aqu bile da ternampak air tu dalam bekas tu, maka nye tukar la dalam dulang emas 7 tingkat sekali pun, sure aqu tak kan minum jugak...cuma dulang emas tu je aqu bawak lari.hahhahahaha

Sekali lagi mohon maaf... tapi bukan takat air barbican je.. sume air yang ala-ala design yang menyerupai minuman keras memang aqu elak.. mana la taw, bile kita dah tebiasa minum kadang-kadang tanpa kita sedar kita or anak-anak kita tersalah ambik minuman keras pulak time beli, tak haru nama nye! tak pun hara nama nya!

p/s : teringat dialog kawan -kawan aqu pasal barbican... "wehhh ko nak air barbican tak???", "tak boleh la haram...", "pe hal pulak???", " ko tak paham dia kata BABI-CAN = BARBICAN". *sungguh kasar dia berlawak -.-*

selalu ade jual kat kampung dolu-dolu...
sekarang tak taw ade lagi tak..


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
2 Comments

2 00 rajin nak comment:

Farah Andie said...

I x pernah nampak botol minuman tu but even kalau nampak pon rasa was2 nak minum. kan3

Aimi Syahirah said...

Hi dear! Wah best blog ni! ^^ Jom singgah saya pula.. http://www.aimisyahirah.com/2012/11/me-as-gypsy-girl-in-urban-street.html