1 penyumbang pandangan

which one???

Assalamualaikum

Ha-ha-ha-ha-ha-ha. ok cukup gelak. Tak kelakar pun la suana, lagipun serabut lappy nie tengok gelak tak ikhlas tuh. -.-

sebelum tu thanks to GOD coz memberi aqu seorang suami yang......i love him so muchhhhhhh! FULLSTOP. *erkkk rase nak kiss hubby jap.lallallalala*

Ok mari kita mula kan isu yang nak di bangkitkan.. persidangan sekalian, kalau setuju sila ketuk meja kekuat ye..sape punya meja roboh di anggap "gagah mengundi".. kalau tak setuju sila kata "booooo" dan tekan pangkah button warna merah kat ujung blog ni dan dan dan dan dan please pertimbangkan balik untuk setuju =.=

berdasar kisah benar yang aqu perolehi...

kisah benar pertama : ~_~ 

"sayang, jom gi i-city, kawan abang nak pegi malam nie.." - sang suami.
"^^ okey abang..." - sang isteri.

"bro...tak jadi la, hujan nie..lain kali la pegi" -mesej dari kawan sang suami.

"sayang..tak jadi la pegi, lain kali la ye.." - sang suami.

........2 minggu kemudian.

"abang...malam nie jom pegi i-city..." - sang isteri.
"erm.....ok la naik keta.." - sang suami.
"tak pe la... kita naik moto je.." - sang isteri.
"naik keta la..boleh bawak yang lain" - sang suami.
aghhhh payah sangat ke nak paham, aqu nak berdua dengan dia je...lagi pun tak nak susahkan dia jem nanti..monolog hati si isteri.
"erm...nak pegi berdua dengan abang je..boleh ye?" - sang isteri.
"erm tengok la..tak janji k.." - sang suami. *muka tak excited*
"jom la abang..." - sang isteri.
"jom lah.." - sang suami.

........sesampai di i-city.
"apelah orang suka sangat pegi i-city nie..ish.." - sang suami.
"biar la..." - sang isteri.
"jom la balik" - sang suami.
"ala jap la..baru je sampai.." - sang isteri.

......5 minit kemudian.
"jom la balik...." - sang suami.
"ala...nanti la jap je.." - sang suami.

......10 minit kemudian.
"jom la balik..." - sang suami.
"..........." - sang isteri.

..........5 minit kemudian kembali.
"jom balik" - sang suami.
"jom lah..." - sang isteri. 
^^ agak nya..kalau pergi dengan kawan-kawan dia mungkin dia enjoy..monolog hati si isteri.

kisah benar kedua :  ~_~

"abang...mandi laut jom" - sang isteri.
"tak nak la... panas mandi laut" - sang suami.
"erm...ye la.." - sang suami.

..........2 minggu kemudian.
"sayang nak pegi mana-mana tak nanti? abang nak gi mancing...." - sang suami.
"erm ok abang..." - sang isteri.
mancing tu bukan sama panas ke dengan mandi laut?...

kisah benar ketiga : ~_~

"jom pegi jakel abang..." - sang isteri.
"ada ke jakel dekat sini?..." - sang suami.
"ada la... depan tu je kat simpang pekan tu tadi nampak" -sang isteri.
"mengantuk la....." -sang suami.
"erm tak pe la, lain kali  la camtu ye ^^" - sang isteri.

........tengah malam kemudian.
"abang keluar jumpa kawan jap" - sang suami.
"........ha?" - sang isteri.
bukan tadi kata mengantuk ke...
.......................................................................
kesimpulan yang boleh aqu buat :
- nasib incik la dapat bini kaki jalan macam tu... tapi heran jugak kenapa bila dengan kekawan jadi lebih enjoy??? makna nya kat situ, para isteri sila la berfikir sendiri apakah kekurangan anda ^^
- nasib puan la dapat laki kaki "kekawan" camtu...tapi puan pun satu, kenapa lah asyik nak berjalan~

suami itu imam, isteri itu makmum... jangan jadi seperti "solat kosong tanpa mendapat apa-apa".. semarak kan hubungan suami isteri, biar bahagia sering berkunjung, redha NYA di peroleh dan keberkatan nya sampai ke "sana"...

untuk sang isteri...
"di hargai atau tidak..ikhlas kan hati. biar tidak di hargai di dunia, asal jadi bidadari teragung di sana" 

notakakitangankerajaan : peringatan untuk aqu jugak. ^^ *love my hubby sangat, thanks sayang...* 

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
1 Comments

1 00 rajin nak comment:

Hnahdy said...

harap dapat suami yang suka melancong keluar jalan2.. hehe. harap juga dapat suami yang fahamkan isteri :)