4 penyumbang pandangan

hakikat PMR tak adil!!

Assalamualaikum

#entry ini bersifat emosi.

*sebelum tu*
untuk mengetahui result PMR melalui SMS : PMR [no. k/p] [angka giliran] send to 15888

---------------------------------------------------------- 
 
Aqu nak cerita pasal ketidakadilan. Agrhhh dunia sentiasa begitu!! Erk..adakah dunia yang tidak adil?? atau pun takdir?? atau pun kerana manusia ia berlaku?? atau masa yang menjadi kan sebegitu??? Aqu tak tau.

Hari ni result PMR keluar. Perasaan sekarang? Cool plus loving... sebab??? aqu tak ambik result pun hari ni..zaman kecut perut tak tidur malam tunggu result nak keluar esok nya tu dah berlalu dekat 7 8 tahun lalu... tapi tapi tapi..aqu tetiba rasa benci benci plus frust plus kementerian tak adil!! ;( kenapa?

"PMR Grades have dropped 50%". Ohhh My God! mengapa begitu? 0.o

Ya memang aqu seharus nya bergumbira bertepuk tangan dan mengucapkan taniah kepada all candidate.. tapi di sebab kan ketidakadilan telah berlaku maka aqu pendamkan perasaan itu di lubuk hati yang paling dalam..maaf untuk semua candidate.. akak masih menyokong kamu semua dari belakang.. berlajar lah kerana Nya, insya Allah ilmu itu yang akan membawa mu ke syurga.

Berbalik pada topik.

Kenapa aqu tak puas hati?

Ya kerana zaman aqu dulu grade A adalah di tahap 75%... paham tak 75%!!! Dan sekarang 65% je...OMG! Itu untuk bahasa melayu sahaja..yang math, science, geografi lagi rendah turun grade nya.. paling tak boleh tahan sejarah turun 55% je untuk dapat A... apakah? *sejarah aqu dulu A..baru orang kata kenal tamadun..walaupun sejarah tu auta je dari barat =.=*

Dan aqu tak puas hati bukan la sebab grade tu turun sebenar nya... tapi aqu tak puas hati sebab APE HAL KAU TAK TURUN KAN GRADE TU 7 8 TAHUN LEPAS HOIIIIIIIII!! KALAU TAK AQU DAPAT 9A KAU TAU!!! TAK DE LA KENA PEREMBAT DENGAN MAK PAK AQU DULU...huh! *sabor-sabor*

Aqu sangat berdukacita. =.=

Turun grade sekarang sebab makin susah??

Hey hey you you...ingat exam dulu senang ke...kalau exam dulu tu sedang, semua pelajar dapat 8 9 A lorrr~ Lagi pun lagi pun..sekarang dah ada krismis minda, tak pun tak pun pil perangsang..erk..pil perangsang otak untuk pandai maksud aqu -.- Jadi bebudak sekarang lagi pandai la..

Huwaaaa kementerian tak adil....mak, ana dapat 9A la dulu...tak adil tak adil!!! sob sob
notatahniah : tahniah kepada semua calon PMR, walau berapa pun result anda tak bermakna anda tidak boleh jadi lebih berjaya pada masa depan.
 

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
4 Comments

4 00 rajin nak comment:

aniskhaleeda said...

ramai kate sebab soalannye susah sangat~

Iezwa Wawa said...

Sekarang ni dah ramai yg dapat 9A/8A kan. PMR tak penting, hanya untuk nilai prestasi dan masuk sbp je. SPM penentu segalanya.

Adriana said...

mak ai kalau mcam tu ramai la dapat 9A

Iezwa Wawa said...

anda ditag http://chocofluxuryga.blogspot.com/2012/12/mini-end-year-giveaway.html

Join ye(: