2 penyumbang pandangan

mentallity si per"contest"

Assalamualaikum

Musim cuti sekolah nie, memang kegilaan untuk mereka- mereka termasuk aqu menjoinkan diri dengan aktiviti contest plus giveaway and segmen bagai..al-maklum, bosan kan..

Tapi...dari aktiviti tu, ada "tabiat" yang aqu muskilkan...

Ape dia??

Dari si penganjur...kenapa???
  • "akan di batalkan kalau penyertaan kurang dari 30 orang" - sebenarnya aqu rase sedikit unfair kalau di buat syarat penyertaan macam nie... Yup memang betul dengan cara tu, maka sape yang nak join tu kena promote kan, tapi salah mereka ke jika masih tak cukup orang nak join??? Bukan apa, dah la syarat lain punya la panjang..kena klik tu klik nie like tu like nie, entry kena awsome bagai..tapi bila diaorang da ikut sume syarat tu, tetiba contest/giveaway tu di batalkan... OMG! Free free je la korang dapat "klik" income kalau camtu =.=
 Dari si peserta...kenapa???
  • "malas aqu nak ikut sume syarat, skip je..lagi senang". Orite, kalau dah rasa macam tu, maka ambik la tindakan mudah dengan tidak menyertai contest/giveaway tu...bukan apa menyusahkan si penganjur and tak adil nama nya. Dan di manakah kejujuran??? Agak nya kalau korang skip-skip je syarat-syarat yang dah di kata wajib tu, pastu pulak korang menang hadiah tu..tak rasa bersalah ke??? Haiya~ hadiah nak tapi syarat tak mau ikut ka????
KLIK BANNER UNTUK JOIN GIVEAWAY AQU
pesanan ikhlas, tiada kena mengena dengn sesiapa.

notakaki : kita nie sesama blogging...nak orang hormat kita, kita kena hormat orang...jangan berblogging dengan sikap pentingkan diri. sekian.

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
2 Comments

2 00 rajin nak comment:

Karisma Izzah said...

sebagai peserta, itu yang saya buat. kalau dah kena like2 sana sini, banyak pulak tu dan wajib like semua, baik tak yah join. menyusahkan dan semacam paksaan pulak. jangan terasa k, luahan jujur hati ini...huhu...

baik la tak join dari join tapi tak jujur.

Dunia Wilma said...

Bukan semua segmen & GA Wilma akan join...
Wilma akan tengok syarat2nya terlebih dahulu...
Kalau Wilma rasa Wilma tak dapat buat syarat2 tu...
Wilma tak kan join ^_^
Bukan apa, kita kena jujur kan...
Maybe penganjur tak tahu, tapi Tuhan tu kan ada...