8 penyumbang pandangan

sikap menghormati di tapak kaki!!

Assalamualaikum
 
"Malaysia nie dah excellent, tapi perangai plus mentality sesetengah rakyat malaysia nie masih kat tapak kaki!"
 
Sangat memalukan...satu tabiat rakyat malaysia nie yang tak pernah hilang walau kat mana pun ialah "be capitalist"!!..
hoh marah punye pasal, sume ayat bombastik dah terkeluar.
 
Nak taw hape kapitalis??? Ha lebih kurang mementingkan diri...tak salah kalau kadang-kadang pentingkan diri, tapi jangan la sampai aniaya or menyusahkan orang lain...tu biadab nama nya!
 
straight to the point je la ye... "AKU PALING RASA NAK SUMPAH SERANAH MANUSIA YANG JENIS MACAM BAWAH NIE"... minta maaf la, aqu nie tak la mulut jahat sangat... tapi bila dah di bawah panas matahari, tekak kering, kau pulak buat hal...memang free je la dapat gelaran "bullshit" tu..paling tak pun macam laki aqu cakap "lembu agak nya bawak kereta tu". Hoh lembu bawak kereta ye???

# kes nie jadi kat bukit putus negeri sembilan, jem dekat 2 jam berpunca dari pembaikan jalan #

nampak arrow ke mana??

lembu pun taw bawak kereta mahal ~_~
So paham kan dengan tengok gambar tu??? Cuba la fikir sikit, orang yang beratur panjang-panjang nie, ingat tengah suka hati mak bapak bergumbira ke..kitaorang pun nak cepat ok! Orang kata la, biar tak pandai belajar sampai universiti, tapi jangan bodoh nak hormat orang lain. Sekurang nya, nampak la korang tu cerdik sikit. Tapi kalau belajar tinggi-tinggi pun tapi pemikiran kat tapak kaki jugak, memang sia-sia duit mak pak ko bagi tapi still perangai beruk!

Macam kes gambar kat atas nie *maaf kepada tuan kenderaan, anda tak taw hormat orang..maka aqu pun tak taw hormat kau!*, dua kesalahan yang korang dah buat...dah la memotong kat double line pastu masuk pulak line orang lain... hagak nye berapa saman korang kena bayor??

Tak guna la weh kereta mewah macam mane pun kalau bawak macam lembu!! *terbatuk-batuk lembu dari tadi aqu sebut* Orang tak kan respect ko punye, paling tak pun orang akan cakap "harap kereta je cantik tapi perangai macam lembu" *lembu lagi*

Tak kisah la korang memotong ikut double line ke lorong kecemasan ke, tolong la pikir...bila tengah jem tu, memang semua orang pun nak cepat..setiap pemandu ada hak masing-masing, tapi jangan sampai jadi manusia yang buta perasaan sampai tak reti nak hormat orang. Kalau orang lain buat kat kau macam tu, kau senang hati ke?? Gembira?? kalau tiap kereta yang kau potong tu mendoakan kereta kau exiden, kau suka ke?? tak kan, jadi hormat la orang!

Yang paling mengjengkel kan bila, dah la memotong ikut lorong kecemasan...pastu bila di block, boleh pulak naik-naik kan lampu suruh bagi laluan...Helooooo sekolah memandu mana belajar nie??? Sekalian pemandu, sila la memandu pakai otak ye kalau tak nak diri sama dengan lembu~


*and pada sesetengah menteri, walau pun kau menteri tapi jangan la ajar rakyat potong memotong tak mengikut undang-undang~ panas sangat ke bontot kau nak duduk dalam kereta tu sekejap sementara tunggu lampu merah???"

moral of the story : never let the bullshit stress you. istifar bebanyak.

notakakitangankerajaan : incik N, agak-agak kata undi parti lain tu sampai rosak akidah....nasihat suri hati anda supaya pakai tudung dan jangan peluk lee chong wei lagi ye.. 


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
8 Comments

8 00 rajin nak comment:

Dylla Abas said...

tak suka juga org2 yg macam ni..pentingkan diri tu 1 hal..lepas tu membahayakan pengguna jalanraya yg lain juga..

Dunia Wilma said...

Wilma pun tak suka orang macam tu...
Pentingkan diri sendiri...
Dah jammed tambah jammed lagi kerja dia...

myfirdz said...

biasa lah dek.. tension dok atas jln raya sbnrnya tp xleh nk elak.. hmm.. sikap mnusia gini, mmg sja nk wat org tmbh dosa..

by the way.. done follow blog mnrik ni.. follow me back..

http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

Maria Menado~ said...

dorang tak tengok iklan tv.. jangan memotong barisan.. naek bas pon tak boleh ptotong tau, boleh buat gadoh murid murid.. hehe~

neesa_jun said...

gilos la lawan arus!huhu

etuza said...

ADUI BETUL2 TAK PUAS HATI LAH DENGAN KERETA MELAWAN ERRO TU..semua pula tu..ikkk! betul ke tu dek..hehehe

etuza said...

follow done sini ya..try terjah segmen nanti...

Iqlima Azmi said...

haha, tak boleh blah. :D