4 penyumbang pandangan

tabiat pelik =.=

Assalamualaikum


Aqu tak taw sama ada orang akan kata aqu mereng atau ketawa or rasa jijik ataupun rasa nak sekeh-sekeh kepala aqu or rasa nak putuskan persahabatan, lepas aqu bagitaw 1 rahsia alam yang korang tak kan jangka nie... huh rahsia alam la kunun,tak yah over sangat la kan... rahsia hidup aqu je la..

Tetiba teringat kisah malam semalam, eh bukan malam semalam..malam tadi..eh tapi tadi pagi.. o ha ok-ok, malam sebelum pagi tadi.. ok, aqu bukan nak cerita pasal malam pertama or any relate to it, so please jangan nak buat senyum sinis depan PC tu ye..

Kisah nya, malam tadi aqu basuh toilet. So??? Kau ingat rumah kau sorang ada toilet ke suana?? Kau ingat kau sorang reti cuci toilet ke ha suana??? Helloooo makcik cleaner yang hari-hari cuci toilet tu pun tak kecoh la!!!! *ya mungkin itu kata-kata yang bermain kejar-kejar di benak korang sekarang*

Sebenarnya...aqu mempunyai tabiat yang agak pelik..selain dari hari-hari praktis menyebut huruf "R"...aqu juga sering mencuci toilet di tengah-tengah malam jika mengalami masalah kecelaruan pemikiran. -.- ala kira macam perasaan tak stabil la maksud nya! Macam rasa nak nagis, tapi tak de motif...orang kata, sebab kita asyik ketawa ketawa ketawa sampai telupa rasa nak nagis, sebab tu kita rasa macam tu..betul ke??? aqu masih belum temui kesahihan nya.


Dalam hidup nie, ada la dekat 20 kali aqu buat macam tu...maka baru 20 kali la perasaan aqu tak stabil, kira nya aqu masih di paras awsome mengawal perasaan.hahhahah

Dulu aqu tak sedar tabiat nie, tapi bila masuk U dulu.. aqu penah buat dua kali perangai pelik tu.. sekali aqu buat masa kat rumah sewa, sekali aqu buat masa dekat asrama. Kawan baik aqu si Roziah pun dah taw perangai aqu tu.hahahha Tapi masa dekat asrama tu, tak de la aqu gi basuh 1 block punya toilet...memang aqu mintak upah kat makcik cleaner kalau macam tu.. aqu just cuci 1 tab. "Tab" nie kira macam bahagian toilet dalam asrama tu la.. contoh nya, macam dalam aqu..satu level, kitaorang ada 4 tab.. dalam setiap tab, ada 4 bilik mandi, 4 toilet and 2 tempat cuci kain. Jadi aqu cuci 1 tab tu la.. *tak pepasal aqu cite pasal toilet =.=*

Tapi sedar atau tak, tabiat nie aqu warisi dari ibu aqu... pelik?hahahha aqu sendiri tak pecaya.. cuma nya penah dulu 2 3 kali aqu terbangun tetengah malam, aqu dengar orang cuci bilik air..masa tu dalam pukul 2 3 pagi la jugak..lutut memang goyang habis la wa cakap, ye la cer bayang pukul 2 3 pagi tu..dengan lampu keliling tutup, tinggal lampu bilik air je.. dalam hati tu, ada gak pikir malam lailatul qadar ke halloween nie.. sekali ibu aqu rupa nya... Sambil tunjuk muka pelik, aqu tanya pe jadah la cuci toilet tengah-tengah malam nie, tanpa aqu sendiri sedar time tu aqu pun ade tabiat yang sama.. penah sekali tu aqu cuci toilet pukul 3 pagi, sambil nagis-nagis..dah macam cerita cinderella dah.. time tu ibu aqu pulak tegur, "buat apa cuci toilet pukul 3 pagi nie"..hhahahha *aqu tak dapat bayang perasaan ibu aqu time dengar bunyi-bunyi berus di iringi tangisan sayu-sayu..amat seram =.= lalallala*

Tapi sekarang orang dalam rumah nie dah lali dengan tabiat kitaorang tu...terutama arwah ayah aqu dulu, dia akan pandang then buat tak taw..macam dia tak nampak pape.. 

tengok...bagiuh tabiat aqu nie taw...
untung nya dapat bini perangai macam aqu, bersih toilet~

notamintamaaf : aqu juga bukan lah peminat gajet, maka hanphone aqu sendiri pun kekadang aqu biol aqu letak kat mana...dalam sehari tu boleh kira la dekat 1 or 2 jam je aqu pegang handphon, selebih nya pepandai la handphone tu jaga diri dia sendiri..maka minta maaf kepada yang semua termasuk kak latifah, nadia, maliya, roziah, abah dan husband aqu sendiri... =.=
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
4 Comments

4 00 rajin nak comment:

Maria Menado~ said...

Kite ade satu tabiat sama.... dalam sehari.. kebajikan telepon diabaikan.. kdg2 lupa letak mana.. hehe.

Pasal cuci toilet tu.. terbaiklah.. hehe. okaylah, perasaan tak stabil tu disalurkan pada benda yang dikira... umm.. baik. kan. daripada kita marah2 orang.. awesome.! :)

Dunia Wilma said...

Setiap orang ada cara mereka tersendiri untuk melepaskan perasaan mereka kan ^_^
Bagi Wilma, itu perkara biasa...
Itu kira ok lagi tu...
Daripada Mummy Wilma...
Dia minta dia cuci kain, tahu2 besok pagi...
Tengok semua kain dah cuci...
Rupa2nya dia yang cuci...Padahal dia tengah tidur + mimpi time tu ^_^
Harap2 Wilma tak terjangkit la karakter Mummy yang satu nie ^_^

uMMy_aiSYah said...

lepas tandas tu dah cuci..hati rasa puas & lebih lapang, kan?

Yanie Andierah said...

Jemput Join http://yaniesayangawak.blogspot.com/2012/12/contest-saya-si-blogger-awesome-2012-by.html