0 penyumbang pandangan

memang sempoi~

Assalamualaikum

 memang sempoi gile peniaga nie...
tak payah pening-pening nak pikir punch kad "merah" ler~
 

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

0 penyumbang pandangan

remember you ^_^

Assalamualaikum

If you find someone
That can love you right
I won’t stand in your way
I won’t even fight, no
I won’t forget
I’ll always remember you
Like the sun will rise
As the seasons change
I will walk through life
Til the very end, no i won’t regret
I’ll always remember you, remember you, rember you
I won’t forget i’ll always remember you

I don’t wanna wake up tomorrow
If our memories filled with sorrow
I’d rather smile when i remember you
If you find someone
That can love you right
I won’t stand in your way
I won’t even fight, no
I won’t forget 
i’ll always remember you
^.^
 

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

3 penyumbang pandangan

pesanan ustaz Azhar!!!

Assalamualaikum

Tengah dok relax-relax sambil cari ilham nak menulis entry baru la konon.. Tibe-tibe teringgat pesanan Ustaz Azhar Idrus yang belum aqu sampaikan.. Erm penuh jugak khazanah tu dalam simpanan folder aqu...

So ape ustaz Azhar tu pesan??? Dia memang pesan kat aqu ke???? Kenape ustaz Azhar??? -.- malas aqu jawab soalan-soalan tu... bace kan je la pesanan-pesanan tu..macam-macam katagori ade ^.^
  • Untuk kaki facebook



    •  Untuk yang bercinta

    • Untuk yang bertemu jodoh
    • Untuk yang bertudung & free hair

    • Untuk LELAKI
    • Untuk WANITA
    • Untuk  SAHABAT
    • Untuk sekalian MANUSIA

    *p/s : sila la tegur-tegur aqu nie kalau nampak salah silap ^.^

    ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

    1 penyumbang pandangan

    mood = masalah mental!

    Assalamualaikum

    Malas nak cakap pape... malas nak menaip... malas nak buang masa.. just nak tunjuk satu je yang........
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
     bos besau tengah malas nak buat keje =.="
    (sempoi tak aqu datang koje.lallalalala)
    kenape ade tali merah kat kepala tu????? Sebab tekanan sangat dengan keje, maka kena ikat sikit la kepala takut kepala pecah.hahhahahahha
    ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

    4 penyumbang pandangan

    dimana nilai keibuan.....

    Assalamualaikum

    Selalu dengar orang kata anak derhaka... tu sebab la agaknya wujud cite si tanggang... Dah tu yang kes ibu mertua ku tu tak pulak katagori ibu derhaka ke???? -.- Mustahil! seorang ibu tak pernah menderhaka... kalau isteri derhaka ada lah... macam jugak suami, mane pernah wujud perkataan suami derhaka kan....

    Tapi bile aqu tertengok satu video nie... video HOT orang kata, sebab da kuar berita (aqu kan ketinggalan siket, busy memanjang nak tengok berita pun tak sempat =.=")

     

    So bile aqu tengok video nie (tak tengok habis pun, tak sanggup *.* ), aqu mula buat perbandingan antara manusia dengan kucing kat umah aqu tu.. memang la manusia tak selayak nya nak di bandingkan dengan haiwan, tapi luas kan pemikiran... Allah wujudkan haiwan tu bukan je untuk manusia menjadikan nya sebagai makanan or haiwan peliharaan or sewaktu dengan nya.. tapi Allah menjadikan nya juga untuk manusia berfikir supaya tak jadi seperti HAIWAN!! 

    Haiwan yang tak berakal pun mampu menyayangi anak-anak diaorang... nie kan pulak manusia.. kenape sanggup mendera anak, buang anak semua.. 

    O... orang kata jangan manjakan anak, nanti jadi makin berlebih-lebih.. terlebih manja la konon nya.. Yup aqu setuju.. tapi sebagai agama islam kita ade batas dalam mendidik anak-anak sama ada dalam memanja atau mendidik atau memarahi.. 

    * p/s = tu la hikmahnya kita di ajar memilih isteri berdasarkan agamanya bukan cantik mahupun hartanya menjadi keutamaan ^.^ 


    ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

    6 penyumbang pandangan

    hari ibu = HARAM!!!!


    Assalamualaikum

    Hohohoi~ Hari ibu 13 Mei nie la!!!!!! ( kalau tak salah aqu la -.-).. So macam biase la sempena hari ibu nak menjelang nie, maka nya ramai la yang berkusut-kusut kepala pikir nak beli hadiah untuk ibu tersayang, yang blogger-blogger lak sibuk la perah otak nak buat ucapan special la, buat GA la contest la sempena hari ibu nie kan...(time nie baru teringat nak menghargai ibu ~.~ ape punye anak la!)

    Tapi kan.... ape kata.... taun nie tak payah la sibuk-sibuk sambut hari ibu tu.. dengan kata yang paling mudah, "IGNORE" kan je la.. Ohhhhhhh aqu bukan nak mengajar korang menderhaka okeh (tak sambut hari ibu pun katagori derhaka ke???? konfus aqu @.@ ).. tapi aqu just nak ajak korang supaya tak yah la terus terikut-ikut sangat sesuatu tu tanpa kita taw asal usul hari tu... Belit-belit tak aqu cakap??? (aqu pun dapat rase berbelit macam ular tersimpul je ayat aqu nie *.*)

    Ok senang cite maksud aqu, hari ibu tu HARAM!. Ye haram macam kita sambut hari kekasih tu... ala velentine tu... "Haram???? Maksud nya????" *.* Ade sesape teringin nak tanye soalan macam tu???? Dah name pun haram, maka tak payah sambut, tak perlu, tak guna, tak ape-ape lagi la yang sama erti... Kenape??? Ohh God! Manusia memang suka bertanya kenape, kenape, kenape... (korang sedar tak yang sesetengah perkara dah di tetapkan hukum nya, maka tak perlu lagi adanya ayat "KENAPA"). Tapi untuk persoalan kali nie, buleh tanya kenape...so tanye la tanye la kenape.......tanye la......

    Ok.. bagi yang tanye jawapan kenape tadi tu, aqu terang kan jawapan mengikut kefahaman yang telah aqu paham kan dari ustaz plus walid den... Hari ibu nie asal usul nye merupakan perayaan kristian, dimana ada nye hari nie kerana mereka ingin memberi penghormatan kepada "mother mary"... Sudah! Sape pulak mother mary tuh...... Ok, mother mary tu bukan la mak atau ibu kepada mary tetapi SITI MARYAM.. Sape pulak maryam?? Maryam ialah ibu kepada Nabi Isa... Sape pulak nabi Isa??? Ketuk kepala pakai tukul kalau berhasrat tanya soalan tu... =.= dan sebab seterusnya ialah, agama kristian juga percaya bahawa pada hari tersebut, JESUS akan memberi kekayaan dan kesenangan pada mereka.. so dengan kata lain, mereka mengangkat darjat hari ibu tersebut sama taraf dengan  kemuliaan gereja...

    Abis tu, tak boleh langsung sambut hari ibu???? Ehhhh pasti nya boleh! Hari ibu kan tiap-tiap hari... tiap-tiap saat... jadi hargai la ibu selagi mereka ada... tak perlu tunggu hari-hari tertentu bukan??? ^.^


    Salam sayang buat ibu dan mama ^.^

     



    ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)