13 penyumbang pandangan

senarai peserta 'jangan perah otak'

Assalamualaikum

Alhamdulillah...baru berapa hari di lancarkan giveaway nie, dah ramai yang join... thanks sebab support. PEACE ^^  sesape yang belum join, jemput la join reramai. (KLIK SINI UNTUK JOIN) Rezeki kita tak taw, mungkin hadiah berpihak pada anda...

So macam yang aqu bagitaw, pemenang akan di pilih bedasarkan "undian kuno".  So tiap peserta mesti kena ada nombor bertuah masing-masing la kan..bukan nombor ekor mahupun nombor rumah ye.

Macam mana nak taw nombor korang?

Ha...ikut senarai list yang aqu list kan nie... aqu bagi nombor ikut turutan la, kira sapa join first dia dapat nombor first la..sape join last, dia dapat nombor last ok? Tapi jangan risau, pemilihan pemenang berdasarkan undian, jadi tak bermakna yang join last tu tak kan menang ^^

SENARAI PESERTA

( 1 ) http://cokeandsundae-sg.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
( 2 ) http://www.cokletbrownbaby.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
( 3 ) http://gadisss-kunyah-aiss.blogspot.com/2012/11/contest-giveaway-jangan-perah-otak.html
( 4 ) http://geeazielove4eva.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
( 5 ) http://budakkecikbermonolog.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
( 6 ) http://asmarpunyablog.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
( 7 ) http://ilia-asya.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
( 8 ) http://mishiesnieyna.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(9) http://greennyworldland.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(10) http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(11) http://norofficial.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(12) http://nuna-husna.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(13) http://lyanasstudio.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(14) http://eymasushoppe.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otakhehe.html
(15) http://faralalalala.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(16) http://budaksuka-kawaii.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(17) http://impian-nisa.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak-by-suhana.html
(18) http://kaubuatcontestakujoin.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(19) http://fakesmile910.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html 
(20) http://afna-in-da-house.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html 
(21) http://kmf20.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html 
(22) http://sujuelfarahin.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(23) http://anakenciksalamat.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(24) http://kamusayepunyer.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(25) http://mujadafewa.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html *gambar tidak di link*
(26) http://ajlincomey.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(27) http://niqistory-niqi.blogspot.com/2012/11/giveawayjangan-perah-otak.html
(28) http://maszmadi.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(29) http://bloganissyazwani.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(30) http://cerita-aremira.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(31) http://chocofluxuryga.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(32) http://azzwaa.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(33) http://farraaisyah.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(34) http://kauakukitaaa.blogspot.com/2012/11/contest-giveaway-jangan-perah-otak.html
(35) http://ceritera-fatihah97.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(36) http://tieyadora-kisahdongengsaja.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html 
(37) http://arinalola.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(38) http://mieyramuach.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(39) http://www.khairahpunyastory.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(40) http://diadynn.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(41) http://lobakmerahjambu-syazwani.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(42) iyou90.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(43) http://mierah-mapang.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html 
(44) http://mizzniya.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(45) http://nadiasolehah.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(46) http://sitinurazwanizalife.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(47) http://nienasofea.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html 
(48) http://itsmetira.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html *gambar tak di link, tak tag blogger*
(49) http://dearbudakjahat.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(50) http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/11/giveaway-jangan-perah-otak.html
(51) http://karismaizzah.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(52) http://cikmadoo.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(53) http://nanakimie.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(54) http://liyaabloggies.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(55) http://arunnastory.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(56) http://miss-moderate.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(57) http://bakulsejahtera.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html *gambar tak di link*
(58) http://syiffaroxy.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(59) http://annurgiveaway.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(60) http://yangbaik.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(61) http://linaisasweetgirl.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(62) http://khairulnisya.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(63) http://najibahofficialblog.blogspot.com/2012/12/assalamualaikum.html 
(64) http://amaninabaiduri.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(65) http://zatidiaryy.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(66) http://afiqahadzan.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(67)  http://missprankish.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(68) http://music-syasya95.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(69) http://cempakakuningku.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(70)  http://iera-emilly.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(71) http://hananhadila.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
(72)  http://lforlara.blogspot.com/2012/12/2-giveaway-jangan-perah-otak.html
(73) http://hanisarahim.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html 
(74) http://loveyoucontest.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html *tak tag rakan blogger*
(75) http://budakcutepinky.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html
*gambar tidak di link*
(76) http://chizahchii.blogspot.com/2012/12/giveaway-jangan-perah-otak.html

So sape yang aqu tak bagi tanda " * " bermakna dia telah berjaya mematuhi syarat dan penyertaan di terima. 

notakaki : cek nama korang...kalau ade error or tak de, inform aqu ye ^^

cara mudah nak semak = tekan Ctrl and F serentak, and taip link blog korang, then enter.

# last update = 11/12/2012
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

3 penyumbang pandangan

kolot ke prajudis orang melayu nie??

Assalamualaikum

Semalam dekat pukul 11 hingga ke 1 pagi aqu dan suami bermusyawarah memikirkan pemikiran sesetengah manusia yang KOLOT. *nie yang orang kata, sibuk pikir hal orang tapi orang lain tak penah kisah pun kat kita -.-*

"tadi ada orang tanya lagi, ngape ayang tak keje.."

"sayang jawab ape?"

"sibuk la diaorang...abang jawab abang tak bagi sayang keje"

"^^ bape puluh kali la diaorang nie nak tanye~"

"nanti kalau orang tanya lagi, abang nak kata aqu mampu la tanggung isteri aqu"

"hehe jawab je la...tah la, susah nak bagi diaorang faham".

Ok, nampak ayat yang aqu underline kan tu??? "susah nak bagi diaorang faham". Faham ape???

Sebenarnya diaorang asyik isu kan pasal "wife kau kan ade degree, tak keje rugi la..."

Hadoi!!!! Rugi??

Aqu sebenarnya malas nak bukak mulut, takut kalau aqu cakap pemikiran cetek, marah meroyan... Tapi bile dah hampir tiap hari orang bertanya, aqu rasa kesian pulak kat laki aqu... aqu harap korang jangan la ade pemikiran ala prajudis macam nie.. mereka yang di "HQ KRAFTANGAN MALAYSIA" ,SILA AMBIL PERHATIAN. *bagi yang perihatin asyik bertanya*

Sebenarnya "degree" yang aqu pegang tu, walaupun sijil nya tersimpan rapi dalam laci..suci, tak di nodai tapi tak bermakna semua ilmu yang aqu dapat dulu sia-sia... ilmu tu bukan berdasar sejauh mana sijil tu melayang ke company-company besar, ilmu tu bukan pada berapa pointer kau dapat, ilmu tu bukan pada level mana kau berkerja!!Nie bukan zaman 70-an 80-an la babe!

Seriusly...bagi aqu degree yang aqu pegang, pujian yang aqu peroleh, tepukan bangga yang di beri bukan la sekadar untuk dapatkan jawatan "41"...kalau kau belajar bertaun-taun tapi sekadar untuk dapat kan jawatan itu, sebenarnya kau lagi kolot!!! Seriusly sangat kolot!

Habis tu belajar tinggi-tinggi, duduk rumah kat corok dapur?? 

Hahahahah huh itu silap pemikiran manusia. Kau ingat orang berilmu tak boleh duduk kat corok dapur??? sekurang yang duduk kat corok dapur tu taw memasak.. dari yang taw bercakap tu, hebat kat mulut je?

Tiada istilah rugi dalam menuntut ilmu... bila korang keluar je ayat "rugi la belajar kalau tak nak keje", "rugi la belajar tinggi-tinggi tapi dapat jawatan rendah" maka nya dari situ jelas la menunjukan korang menuntut ilmu hanya kerana pembalasan dunia. Jadi korang rasa sepanjang korang belajar 3 4 tahun tu dapat tak pahala berjihad kerana ilmu??? holah pikir sendiri ^^

Kalau nak di kira rugi, memang tak ke mana la.. cuba bayangkan dari form 1 sampai ke form 5 korang ada belajar sains, sejarah, math, seni, akaun....tapi bile belajar di university korang ambik akaun..jadi rugi la penat lelah kering air liuh cikgu mengajar korang sains and seni tu??? rugi la semua ilmu yang diaorang tabur tu??

PLEASE lah hentikan pemikiran korang yang "orang keje kerani, tukang sampu sampah dan semua yang berjawatan ala SPM punya level tu adalah mereka yang tak berilmu!" OMG!! Ape punya pemikiran tu.... Jadi mereka yang berkerja sebagai cashier tu orang yang SPM tak hebat la erk??? Mane korang taw, tah nye diaorang ade degree tapi nak timba pengalaman dari bawah? Dah tu yang jual nasi lemak tu, mereka yang tak lepas PMR??? Tah diaorang ade diploma dalam bisness ke mane ko taw?? 

Ingat la...walaupun korang CEO sekali pun, tak bermakna korang hebat... TAK HEBAT ok! Uatazah kat sekolah rendah tu mungkin lagi hebat dari kau. Kau memang hebat dalam bisness tak makan rasuah punya, tapi ustazah tu hebat dalam sejarah nabi, perkembangan islam, ilmu tasawuf, ilmu tajwid, ilmu tauhid, ilmu ushuluddin... ilmu kau boleh kaya kan kau kat dunia, ilmu dia boleh kaya kan dia kat akhirat.. jadi sapa hebat?????

Kalau pemikiran still kolot macam tu, maka jangan berangan la yang hitam nak kawen dengan yang putih, yang gemuk nak kawen dengan yang kurus, yang bertaraf nak kawen dengan yang di bawah, yang muka tak hot nak kawen dengan yang cantik cun!

Maka nya mana pun orang tu berdiri, jangan diukur dari luarnya... ilmu itu luas.. yang penting adakah pekerjaan yang di buat tu dapat rezeki yang benar-benar berkat!

notakaki : aqu nak bukak bisness nak jual nasi lemak tepi jalan, ade masalah???

*penggunaan "aqu" di lihat kasar, mohon maaf. 
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

2 penyumbang pandangan

aku GEMUK ~_~

Assalamualaikum


"weh kak lang, ko dah gemuk la.." sambil genggam lengan aqu.

"hahaha biase la..."

...............................................................

"ish ayang abang dah demok la...tengok nie lengan da besar"

"biar la....lalallalalal"

..............................................................

"hey suana, lama sudah tak nampak..you nampak gemuk dah sekarang ha.hahhaha"

"hahhaha ye ke uncle...biase la..


..............................................................

Diaorang kata aqu gemuk.

Diaorang kata aqu gemuk.

A-K-U G-E-M-U-K

GEMUK!

ya memang aqu gemuk.

aqu gemuk.

aqu gemuk.

lalalalala aqu gemuk.

sob sob aqu gemuk.

huwaaaaaaaa diaorang kata aqu gemuk!!! Ibu, diaorang kata ana gemuk!! Diaorang jahat, diaorang jahat!!!

nak diet!!!! :(

Arghhh selagi malek nor tak boleh menyorok belakang aqu, maka aqu tak gemuk.


notakaki : nak pipi macam lisa surihani ^^
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

88 penyumbang pandangan

GIVEAWAY 'jangan perah otak'

Assalamualaikum

*TAMAT*

Salam barakah. Tengok tajuk pun dah taw,jadi tak payah nak basi kan ayat, straight to the point... nama pun "GIVEAWAY", so tak kan nak cerita pasal anak sedara aqu suka minum air stawbery pulak kan? maka aqu bagi syarat dan banner nye la ye..

SYARAT PENYERTAAN :

1) warganegara MALAYSIA (di semenanjung sahaja), terfokus kepada perempuan/wanita/muslimah sebab hadiah nya sangat gugurl- penyertaan dari sesiapa yang telah mematahkan IC tidak di terima!

2) nak follow atau tidak terpulang pada "ke-manafaat-an" blog ini kepada anda. - jangan bebankan tangan jika berat menekan "follow", saya seorang yang tidak memaksa.

3) Buat entry bertajuk GIVEAWAY 'jangan perah otak'  - penukaran "otak" kepada "lutut" atau "kepala" tidak di terima!

4) Tepek kan banner di bawah kedalam entry tersebut dan link kan kepada entry ini. - gambar tidak dapat di ambil dengan right klik, maka gunakan URL. highlight URL dan tekan ctrl dan C serentak.

URL: http://2.bp.blogspot.com/-4v5f5S_JUHY/ULcUdZEP1FI/AAAAAAAACgE/ICi0rd9ArB0/s1600/Untitled-1.gif

5) Tag 3 orang blogger.

6) Siap! Tepek kan link entry anda tu di dahi komen entry ini sahaja. - sebarang komen penyertaan ke entry lain TIDAK di layan!

7) Tamat pada pukul 23:59 minit malam bertarikh 30 Dis 2012 waktu Malaysia.

SENARAI HADIAH
: klik sini

CARA PEMILIHAN PEMENANG
: klik sini

SENARAI PESERTA : klik sini 

SEKIAN. sila join untuk mendapatkan nombor penyertaan anda. Di sebabkan nama giveaway nie "jangan perah otak", maka jangan la buat entry pepanjang....pleaseeee!! cik kiah tak nak pening baca, korang pun tak susah.

Terang?? Jelas??? kalau tak terang, suluh dengan torchlight ... kalau tak jelas, lap sikit lappy tu dah berabuk sangat agaknya.

selamat berfoya dengan giveaway ini...solat jangat lupa + lambat. *pesanan khidmat masyarakat*
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

2 penyumbang pandangan

PAS ke UMNO ke syurga?

Assalamualaikum

Baru lepas dengar sidang UMNO live kat TV *dengar separuh je*. Makin didengar, makin pening lalat aqu rase... lepas kes "doa" yang di buat PAS haritu, maka aqu ambik tindakan adil mendengar hujah kedua belah pihak mempertahankan parti memasing..

Tapi kesimpulan yang aqu dapat...

"TIAP PERHIMPUNAN PARTI  YANG DI LAKUKAN, ADAKAH MENJADI TREND UNTUK MERENDAH ATAU MENGUTUK PARTI LAIN??" *dari 100%, 30% cerita pasai apa pengorbanan dan usaha yang diaorang buat tapi selebihnya parti itu tak bertanggungjawab, pemimpin itu sesumpah ekonomi...apekah??*

Bila dengar balik hujah-hujah yang di keluarkan tiap-tiap parti... macam kelakar pulak. Macam zaman aqu kat tadika dulu, gaduh sana sini..aiyak~

sedar tak...dalam kita mendidik anak-anak supaya jangan menghina orang lain, jangan memperlekeh orang lain, tapi kita sendiri bersepanduk bagai mengutuk parti lain. OMG!

sokonglah PAS! PAS menegakan agama ISLAM, PAS membantu kita faham ISLAM!

sokonglah UMNO! UMNO membantu rakyat! UMNO tak doakan kemusnahan parti lain!

Opssss.....

Sebenarnya, PAS ke UMNO ke mana-mana parti ke.. sume nya ada masalah nya!

kenape???

kerana tiap parti tu tak kan sempurna... ok bab nie, fail bab tu.. 

kesimpulan nya....
............
...........
..........
JANGAN UNDI PARTI, undi lah mereka yang tahu membangunkan negara dalam keadaan islam sebenar.

(dalam umno bukan semua penyokong nya lingkup, masih ada yang berilmu tinggi.... dalam pas bukan semua penyokong nya berilmu, ada jugak yang ting-tong~*


notakaki : yang ke syurga tu ialah siapa yang menunaikan perintah Nya... bukan hanya "pangkah" UMNO atau PAS.

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

9 penyumbang pandangan

bogel -potong anu, kerana malaysia??

Assalamualaikum

Sekali lagi aqu tenggok function facebook and twitter semakin menjahanamkan bangsa dan negara! Yup, kebanyakan pengguna facebook dan twitter dah semakin "suku" akal nya~ *blogger pun kekadang lebih kurang, ye tak makhluk planet matoki??*

Malaysia menang! Ya... malaysia menang bertemu laos malam tadi... tak perlu di pertikai apa lagi, Malaysia boleh!

Tapi yang tak boleh-blah nya ialah rakyat-rakyat malaysia... Hoh aqu rase lebih elok manusia dari "planet matoki" tu tak mengaku kerakyatan hanya kerana k-pop dari yang mereng nak bogel and potong anu bagai hanya kerana bola.. bola? mana otak letak? *aku tak nak mengaku korang rakyat malaysia boleh tak?? memang memalukan perangai >.<*


nak potong anu...

nak bogel
Perlu kah kerana bola buat sume tu??? Lain kali buat la janji yang waras sikit.. contoh nya, "aqu janji kalau malaysia mampu menang malam nie, aqu bogel depan suami".. ha logik la jugak bunyi nye... untuk kaum adam yang sibuk nak buat janji sumpah seranah bagai tu, pe kata buat janji cam "aqu janji kalau malaysia menang malam nie, aqu potong separuh duit gaji aqu tiap-tiap bulan untuk bagi kat anak yatim"... *erk maaf....nak tanye, bila da potong anu tu...kang camne nak kawen??? ~_~ *

Jadi kesudahan nya, adekah anu telah di potong?? badan telah di bogel kan?? sama-samalah kita tunggu depan pavillion.. Hah gile kau suana, karang kena sambar petir ramai-ramai baru tau apa erti taubat nasuha yang sebenar. SILA jangan tunggu di pavillion ye kekawan...yang opis dekat-dekat dengan pavillion tu, jangan nak buat alasan tetiba nak lunch kat sana pulak nanti.. gatai nama nya! 

Tapi kan, aqu rase dia konfem tak kan buat..."AKU NUR SUHANA AZHAR JANJI LA WEH, KALAU DIA MUNGKIR JANJI NAK BOGEL..PETANG KARANG AKU BUAT KAN AIR MILO UNTUK SUAMI AKU!! JANJI WEH!!" *erk jap cek stok milo ade tak*

Teruskan membaca jika nak taw update yang terbaru dari isu di atas.....

v
v
v
v
v
v
v
- kubur masing- masing??? *owhhh mungkin kau mandi, kafan dan masuk kubur dengan sendirinya tanpa bantuan sesiapa...*
- dah potong anu??? *masih sihat dan sempat bertwitter dan buat akaun baru??? ohhh superman maybe.."sahaja aqu bersunat kali kedua", mungkin itu niat yang dibaca sebelum "memotong".*
- kena hack?? *pulak dah...kalau kena hack kenape tetap kata "dah potong anu" tu?? OMG!*
- "buat apa aku buat akaun baru"??? *aqu rase kau taw jawapan nya...*

 
- jangan percaya, hanya fake??? *dah agak dah...klise sangat jawapan tu*
- buat report polis??? * ^^ baik lah, polis pun tak banyak sangat keje time cuti-cuti sekolah nie*

wallahualam...bak kata cik di atas "Allah lebih mengetahui siapa yang benar siapa yang salah". ^^

notakakitangankerajaan : kalau nak pakai facebook and twitter kena ada otak yang waras. wink wink ^^  *nama suspek telah aqu blur kan sebagai menghormati pihak di sana*



ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

3 penyumbang pandangan

McD versi terengganu!

Assalamualaikum

Di suatu hari.....

Samad : hello McD
McD : iye... nok menda?
Samad : ayang ader dok?
McD : ade...
Samad : nok ajok berlaga nge ayang bapok aku mari ah.. beraning ke dok ?
McD : ...... (tutup talipung)

Samad: hello McD
McD : iye betul .. nim hok telepung takdi ker?!!!
Samad : nak tanye makanang ni.. ayang ade ke dok?
McD : ade!
Samad : nasi jemoh nge aiskreng ade ork?
McD : ade.. belambok lana agi..
Samad : siang nggoh la..dok laku ork ?
McD : base bengong mung ning!!! (tutup telefon)

Samad : hello McD
McD : weyh bengong! mung jangang wak khenak boleh dok?
Samad : yeeee.. mitok maah nok tanya, buke 24 jang ke?
McD : Hoo.. bakpe? nok pesang mende?
Samad : adop menda.. siang ke mung je.. dok leh tidur
McD : .....

Samad : hello ini McD?
McD : mung jangang nganjing ngak.. aku terajang kang!
Samad : maah la.. tobak pung la .. nok pesang makanang la nim..
McD : haaa.. gitu la.. jangang wak nganjing lagi neh.. nok pesang menda sebenornya?
Samad : kepok lekor hok getey rebuh slalu ade dok???
McD : !!!!!!!


kerana ini.....maka...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
telah di bunuh....

sekian ^^

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

5 penyumbang pandangan

yang KETAT dan KETAT

Assalamualaikum

Di sidang perhimpunan sekolah, ucapan dari guru besar....

"pelajar sekalian...apa yang saya perhatikan keadaan kita sekarang sangat meruncingkan.. saya sebagai pengetua sekolah berasa sangat malu berkenaan peratus "ke-KETAT-an" yang semakin meningkat pada masa sekarang. Apa yang merisaukan adalah..pekaian pelajar sekarang lebih KETAT dan SENDAT dari undang-undang sekolah."

K - E - T - A - T  = Kalau Engkau Takut Allah Taubatlah.

notatangan: kenape pakaian je nak beli saiz kecik?? Tapi kereta, handphone, dompet nak saiz besar???????

Girl : Ketat Gila
 
Boy : jangan risau abang buat slow-slow je ni.

Girl : masuk dalam sikit
lagi

Boy : ish tak bolehlah


Girl: sakit la..

 
Boy: agrhhh lupakan la, kita beli cincin lain jela..


notakaki : lawak tidak sesuai untuk golongan 23 tahun ke bawah dan ke atas -.- 

*terasa rugi body cantik tapi tak show???
 penyelesaian nya : kumpul monyet bebanyak, show depan diaorang.*

 

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

4 penyumbang pandangan

Contest | Saya sayang kamu, sahabatku !

Assalamualaikum


dapat minah saleh sebagai bini,
hari-hari kena speaking,
jom la meriahkan contest ini,
sambil-sambil kita berblogging.

sape owner blog sana?,
nampak orang nya kecik molek,
kawan-kawan tak payah la teka,
jenuh pulak nak mengodek.
jawapan : - engku farahah -

berblogging sana berblogging sini,
terjumpa blog engku farahah punya,
tak payah berbasi basi lagi,
cer bagi link blog nya.
jawapan : - http://iamyourprincess5050.blogspot.com - 

dari tadi engku farahah sahaja,
masih blur apa yang berlaku,
kenapa ramai terjah blog dia,
cuba bagi taw aku.
jawapan : - contest miss efeo -

hooola siap pantun bagai aqu...hahhahah bukan senang nak tengok bakat terpendam yang gojes tu terselah..tuk special entry je bakat tu tetiba terkuar. *padahal kat sekolah dulu kalah pertanding berpantun =.=*

*
back to the topik*.

Sahabat?? bila cerita pasal sahabat, jawapan klise kita dapat "sahabat nie lain dari kawan ataupun teman. kawan nie mana-mana kita boleh dapat, teman tu kadang-kadang ada time kita suka je..kalau time duka tu kadang-kadang ada jugak menemani tapi mereka tak memahami..tapi sahabat nie orang yang selalu ada bila kita jatuh bangun suka or duka"...FULL STOP

so kalau nak masuk sume gambor sahabat, alamat entry nie buleh masuk book of record kerana kepanjangan nya..jadi aqu pilih sahabat yang terbaik dari yang terbaik... dan sahabat yang paling terbaik untuk aqu adalah..........SUAMI ku ^^


cinta bersemi antara kami,
di kuatkan dengan pemberian mahar,
syahrelzal mohd salleh nama suami,
aqu pula nur suhana azhar.
(Nama anda dan sahabat)

hoh nak kata lari dari tema la tuhhhhh...suami tu bukan sahabat???? ouchhhh sapa kata, nak kena sekeh??? sesape pun buleh jadi sahabat kita...even haiwan sekali pun..kadang-kadang manusia lebih suka berkawan dengan haiwan dari manusia.. manusia kan, macam-macam ada..macam astro!

sahabat ibarat teh susu...tanpa susu tak menjadi la teh susu...dan tanpa teh tinggal la hanya susu... tapi sesungguh nya teh o itu sedap *
ape kaitan tah la -.-*


mudir ke hulu dengan rakit,
bawak bekal masak kari,
nak cerita pasal kami sedikit,
kalau banyak takut masuk bakul angkat sendiri.
(Ceritakan serba sedikit mengenai sahabat anda)

Aqu dengan suami bercinta tak sampai setahun... *memasing gatai nak kawen*. Sebenarnya kami kenal more than 1 year tapi masa tu buat hal masing-masing... kire memasing jual mahal, tak nak jual kat uptown nak harga pavillion..maka akibat nya *cehhh sadis bunyi* tamat je aqu paktikal kat tempat keje kitaorang dulu tu, kitaorang "menglost" kan contact. 

Tah macam mane hidup terasa sunyi, sepi bagai tiada cahaya lagi menerangi bumi selepas itu...*
extreme lebih!*. Akhir nya tanpa di duga kami kembali bertemu.... bak kata siti nurhaliza :

Demi cinta dalam hati mu
Ku yakin engkau untuk ku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali pada mu

Orang kata..."tak kenal maka tak cinta, tak bercinta mana nak kenal peribadi nya"... tapi kalau dah bercinta berkurun lama nya, habuk pun tarak payah jugak tu...maka nya "bercinta selepas berkahwin itu lebih indah nikmat nya" =)

makan roti dengan kaya,
sambil menunggu kapal berlayar,
cinta kasih teguh untuk nya,
terima kasih TUHAN yang menentukan segalanya.
(Mengapa anda sayang dia?)

Sesungguhnya Allah mencipta kan manusia itu berpasangan dan antara mereka saling melengkapi... sumpah! Hebat ciptaan tuhan itu...kita tak di lahirkan sempurna, tapi saling menyempurnakan. Aqu dan suami berperangai jauh beza nya... banyak perbezaan tapi masih ada persamaan nya.. itu kunci untuk kami saling memahami dan memerlukan..aku sayang dia. *pe hal aqu tetiba serius nie..*

Aqu petik pula kata-kata malique : 
Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

Akhir kata... 
satu jiwa dua hati,
itu lambang cinta sakti,
suami menjadi sahabat sejati,
semoga kekal ke syurga nanti...

sehebat mana pun seorang sahabat, dia masih tidak akan sempurna... maaf kan lah kesilapan nya, berterima kasih pada kehadiran nya.
A friend is someone who knows all about you and still loves you
syahrelzal mohd salleh, thanks sebab jadi sahabat terbaik untuk su..i love you!
sekian, yang ikhlas..nur suhana azhar.

farah owner contest ini, 
23/12/2012 tarikh akhir sertai,
syarat-syarat & terma telah di beri,
apa lagi jom join sekali.


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)