0 penyumbang pandangan

kenangan tatabahasa

Assalamualaikum

*kenangan kadang-kadang perlu di imbau untuk mengembalikan senyuman...*

penghujung tahun 2011 <--------------------------- masa di undur ke tahun..#

N : u make it ur self or wat???
S :  n...
N : byk sgt silap..
N : plus ayat kenape tunggang lggang...
N : i think ur bm is better than me right???
N : 'negara' tu kata nama khas ke???
N : kenape guna hruf bsar??
 *aqu muskil macam mana dia jadi cikgu BAHASA MELAYU plus ajar PENULISAN! ~_~

----------------------------------------------------------------------------------

N : baris ke 5... pkataan "selain itu"...
N : kamu rase sesuai ke???
N : selain itu mean other than that...
N : so kalau kamu guna selain itu, why point still sama..
N : should use "ini kerana"
N : or something like that..
S : adeh..
S : baik cikgu...
S : org letak ini kerana..
*aqu nie betul kan orang buat assignment bm ke bi??? -.- tak habih-habih speaking, poyo kau tau suana!

------------------------------------------------------------------------------------

N : "dimana" should ave distance
S : done
S : :d           
 *tatabahasa aqu kat sekolah dulu pun lingkup *_*

-----------------------------------------------------------------------------------

N : page 1 mula dr "kedatangan bruhasing ......" should ada mukadimah, klu kamu bg org bace tnpa bgtaw tajuk, serius x kn fham..
N : "Hal ini demikian kerana " should hal demikian kerana... ini tu buat pe~
S : :((
S : cikgu marah....
*ya saya seorang yang garang...ohh betapa aqu merindui kenangan jadi cikgu seni dan pendidikan jasmani

------------------------------------------------------------------------------------

N : satu lg, btter u put graf dlm tu..
N : sbb bnda cmnie mmg lg cntik pkai graf..
N : hurai senang, x srabut..
S : maksudnya graf buat sendiri @ graf dr tenet?
N : make ur own!
S : :d  
S : okeh...
S : tp kan...
S : x tau..
S : :p    
N : ~x( rase nk sekeh!
N : klu kamu student org, org suh buat balik
S : kejamnyaa.....
S : :(( 

------------------------------------------------------------------------------------

S : klu skang nih klu org amik paper BM & BI, org rs BI -A BM- C
S : :p  
N : perasan! 
 *maaf ibunda, neneknda, moyangnda segala gala nda nya...kami bukan cuba untuk merendah kan bahasa kita..tapi tapi tapi..bahasa melayu tu susah grammar nya!!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------

Dan sekarang..aqu masih di sini.. sebagai sebagai seorang cikgu sepenuh masa untuk dia..  dan aqu juga seorang pelajar kepada nya..dan yang paling penting, aqu seorang isteri untuk dia dan ibu kepada anak-anak nya. I LOVE YOU
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: