0 penyumbang pandangan

tugas : review peserta ke 25

Assalamualaikum

 Dari segmen "INI" jugak, peserta seterus nya yang aqu nak review ialah...


Salam kepada pemilik blog di atas. Jujur nya aqu terpaksa stop 4 saat mengeja nama blog beliau itu..tulisan sangat kreatif, jadi pengguna otak kiri macam aqu nie lambat sikit menangkap tulisan macam tu, kalau part nombor-nombor laju la.. jadi sebab tu dalam blog aqu, aqu cuma pakai tulisan yang biasa-biasa je..

So selepas di telek 4 saat, perkataan itu adalah idiosyncrasy..Penggunaan english yang quite good, jarang orang kita menggunakan perkataan itu. Maksud aqu, dia dapat mencari perkataan lain dari yang lain walaupun maksud perkataan tu banyak blogger lain pakai jugak. *maksud perkataan tu : aneh, ajaib, pelik atau yang sewaktu dengan nya la..tak silap aqu, kalau silap betul kan..aqu malas nak pi ambik kamus =.= pemalas sungguh!*

Perkataan kedua yang menjadi isu; "annezoak". Nama yang di guna beliau. Akhir nya aqu simpulkan beliau memang seorang yang "idiosyncrasy". Cuma, aqu masih binggung...aqu nak panggil anne ke annezoak nie.. sebab yang aqu selidik tadi, nama dia nor aniqah.. ke nama tu memang ada maksud tapi otak aqu tak dapat tangkap...huwaaaaa cik adik tolong bagitau akak, maaf kan akak yang khilaf nie.

Dan aqu terus terjah blog beliau...


Aqu dah agak..memang tak kan lari dari warna pink. Tapi still cantik, sebab ada gabungan warna lembut dan terang pada background nya. Header yang simple tapi menarik. Dan aqu perasan, burung yang bergayut-gayut itu bergerak-gerak..i like!

Straight fokus kat entry..
 dari beberapa entry yang aqu baca, blog nie more to personal blog...bukan blog syok sendiri okeh! Tapi lebih banyak bercerita sesuatu tentang kehidupan harian..tapi ada jugak sesetengah entry yang di petik dari ustaz-ustaz yang di kongsi untuk dijadikan pengajaran bersama. Maka sesuai dengan nama link yang di create "http://betapunyadunia.blogspot.com".

Cara penulisan nya jugak agak sempoi..macam bercerita..jadi kita yang baca nie tak la berserabut kena perah-perah otak nak memikir maksud tersirat.  

Aqu try pulak tekan "tutor" ingin melihat tutorial yang ada... tapi di bagi ini kat makcik~

sodih makcik taw...
Dah berapa kali aqu scroll ke atas ke bawah cari link entry-entry lepas...tapi aqu tak jumpa mana-mana button pun selain kena tekan "newer post" or "older post". Akak saran kan..ganti ikan peliharaan tu dengan meletak kan satu box yang menunjukan entry-entry lepas, tak kisah la nak letak widget entry yang di komen ke or widget untuk entry je ke..janji ada siar kan entry-entry lepas.. sebab kadang-kadang bila orang dah syok baca tulisan kita, dia akan nak tengok entry-entry lepas pulak..tapi tak ke jenuh nak tekan "older post" satu per satu..

Dan bila melihat blog adik, memang nampak kemas, cantik dan menarik..cuma satu yang menganggu...berkenaan "jetez un oeil" tu.. Akak rasa cukup sekadar letak nama blogger tu berserta tajuk entry mereka...tak perlu turut siarkan description entry terbabit..sebab selalu nya orang akan baca entry tersebut di sebab kan tertarik dengan tajuk, bukan description itu...

Sekian. Terjah blog nor aniqah di SINI

Good luck for ur SPM!
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: