6 penyumbang pandangan

ohhh pregnancy test!

Assalamualaikum

Kenal ape alat ni???

Yes terang lagi bersuluh dah tulis kat kotak tu... pregnancy test. *alat nie tidak sesuai di miliki oleh anak dara.sekian*. Alat nie dah ade dalam simpanan almari aqu, ade la dekat 2 bulan...tapi aqu tak pernah berani nak cuba, takut kecewa.

Tapi pagi tadi aqu bangun je, tetiba aqu ambik kotak nie...pastu aqu baring balik.. pikir-pikir nak guna ke tak, dah sedia ke kalau result negatif... aqu beristifar.. dalam diam aqu mula sedar, "kalau ada, alhamdulillah...kalau tak, mungkin belum rezeki".. jadi aqu try la jugak.

Bukak kotak, ade satu kotak kecil khas di bagi nak letak air kencing, dan strip ujian tu. Pe lagi aqu pegi toilet dengan menyanyi- nyanyi...selesai je aqu buat ape yang patut, jadi aqu letak la strip tu kat air kencing tu... dan result nye...


jelas ade 2 jalur..terang benderang jelas
aqu try letak bawah pulak, ya memang jelas!
Aqu penah search kat internet...tengok jugak pendapat-pendapat orang yang penah guna kan benda nie... diaorang kata kebanyakan jalur memang kadang-kadang menggedik, sebab dia kabur-kabur..tapi alhamdulillah benda nie tak mengedik dengan aqu...memang terang jelas dia bagi *mentang-mentang aqu rabun kan =.="*

Dan ikut kata ketas tu...

Positive result = 2 jalur. Yang bermakna menunjukan kemungkinan anda mungkin hami.
Negative result = hanya 1 jalur di bahagian C bermakna menunjukan tidak hamil.
Invalid result = tiada langsung jalur.

Maka aqu ade 2 jalur, dan kemungkinan aqu hamil tu ade...Alhamdulillah, petang nie aqu pi jumpe doktor..tengok sah ke tak, harap-harap sah la...oh my baby~

nota pelik : aqu rase senjak hari tu aqu sangat sensitif dengan bau peluh suami aqu...ape kes????? adoiya~~
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
6 Comments

6 00 rajin nak comment:

yana aina said...

tahniah dear ... erm nk jgk ..... ^^

alyrds said...

sah ler tu~.. tahniah!!! semoga 'penyeri' ini memberikan lagi 'kemesraan' kamo berdua pabila bertiga kelak :)


alyrds.NET

Suana Zhar said...

^^ thanks korang....

@alyrds --> harap2 sah la...

@yana --> hehehe ada rezeki nanti awak pulak..

Mrs.Wanida said...

Terlebih knal & dah sebati dgn bnda alh nih. Hewhew.. best wat test nih. Seronok.. muahaha!!
Cpt g doc..wat cmfrmation.

ShiNju said...

Alhamdulillah...rezeki dh sampai la tu...hope mom to be sihat sokmo...:)

Suana Zhar said...

^_^ thanks...sy dah buat pengesahan dah, and result nya alhamdulillah...