2 penyumbang pandangan

pilihan suami..

Assalamualikum

Tesco...

Em nak kata gah sangat tempat tu dengan panorama yang indah lagi permai, tak la jugak...cuma menarik la untuk di kunjungi time-time ramadan nie..macam-macam promosi ada, yang tangan pulak memainkan peranan tersendiri asyik nak mencapai barang masuk bakul...

Dan kerana tesco jugak la, aqu dapat kasut nie secara TERPAKSA! memang sangat TERPAKSA!

macam kasut makcik-makcik ~.~
Kenapa terpaksa??? Sebab aqu dengan excited nya kejut laki aqu pepagi ajak gi tesco, dan dengan berdesup aqu mandi, siap-siap terus masuk kereta dengan berkaki ayam! Erkkk tak dengan berkaki bigfoot. *kenapa panggil kaki ayam sedangkan haiwan lain pun berjalan tak pakai kasut @_@??*


Sampai je kat tesco, kaki dok meraba-raba cari kasut...agh sudah baru teringat yang tadi dengan cemerlang nya aqu berjalan naik keta tak pakai kasut! Nampak tak, naluri kanak-kanak rebina tu masih melekat dalam diri aqu.. ~_^ *atau lebih detail nya boleh di katagorikan sebagai pelupa -.-*

Di sebab kan malas kena bebel dengan laki aqu maka aqu buat la muka seposen dengan suara ala-ala mendayu meminta simpati suami...dan laki aqu dengan redha nya cuma kata "bagus...". Hohoho bagus??? Makna nya boleh buat lagi la kan..nanti boleh dapat 2x bagus atau mungkin sangat bagus atau tersangat bagus..hahhahahaha

Maka terpaksa la laki aqu pergi kedai kasut cari kasut baru untuk aqu..dan aqu terpaksa dok tercongok sesorang kat parking keta tu macam guard tesco..dalam hati memang dah redha je dengan design kasut yang laki aqu akan beli tu nanti..sebab aqu kenal sangat dah cita rasa laki aqu yang tersangat la hebat tu.. dan di sebab kan cita rasa dia tu jugak la, aqu sempat tinggal kan pesanan "beli yang murah-murah je, yang 10 ke 20 hengget je taw..."..tak nak aqu ambik risiko, bayor mahal-mahal kang kasut serupa design barang pasar malam~llalalalla

Kesimpulan nya...sila la jangan terlalu excited nak ke shoping mall sehingga terlupa kasut -.- sebaik bukan kes terlupa anak.haiya~ *apa pun tq yayang..muah muah*

petua sihat : uli tepung bebanyak akan melembutkan jari jemari anda. sekian.



ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
2 Comments

2 00 rajin nak comment:

Syuhada Nasya said...

mcm kasut mak sy hehhehe .. btw ap2 pon pilihan suami itu tetap yg terbaik kan :)

Teacher Basariah said...

cikgu tak pernah lagi jadi gini..tapi cantik jugak tu pilihan suami tu..hehe