0 penyumbang pandangan

hari ke 44 #macamnieberpantang

Assalamualaikum 

Hari nie genap 44 hari berpantang...dan aqu telah merai kan nya dengan pi berdating sambil shopping sakan bersama husband and my baby~ *belum habih 44 hari, dah meraikan...tu nama nya teruja dohhhh~*

Orang tua-tua punya pantang larang tak boleh kuar umah sebelum habis tempoh pantang...tapi tapi tapi...aqu tak paham kenape 44 hari??? kenapa bukan 43 ke 45 ke???

Bila aqu tanya orang yang dah berpengalaman kenapa berpantang kena 44 hari?, sume pakat jawab "mana la taw orang tua-tua, ikut je la..". Aikkkk bukan ke kalau nak buat sesuatu tu kena bersebab??? sume perkara kita laku kan kita mesti taw kenapa dan apa kebaikan dan keburukan nya... dan bukan ke ada bidalan "jangan ikut membuta tuli je"...kalau tak macam mana wujud nya ayat "abis tu kalau orang suh terjun tingkap, ko terjun je la.."

Jadi macam biasa la, kalau benda tu tak logik dek akal aqu maka memang payah sikit aqu nak follow...hehehe Jadi aqu berpantang la cara aqu sendiri....


baru lepas bershopping~


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: