1 penyumbang pandangan

muzium coklat~

Assalamualaikum

Disebabkan begitu teruja dengan artikel yang di kuarkan kat suat kabar pasai muzium coklat nie, maka aqu dengan my mom ajak la en.hubby ke sana...

Muzium coklat nie terletak kat kota damansara...tak susah pun nak cari, cuma sedikit keliru la sebab muzium tu terletak kat kawasan kilang-kilang...so sape yang nak ke sana, jangan pi patah balik pulak kalau asyik jumpa kilang-kilang je okeh..


pemandangan dari depan~
Nampak begitu gah muzium tu...tapi sebenarnya dia tak de bertingkat-tingkat pun... nak masuk kena ambik pas dulu okeh...time aqu pi, tak perasan kena ambik pas..sekali dia kata "abang-abang, sini ambik pas". *mat bangla jaga pintu masuk~*

dia macam jalan raya jugak ye...laluan sehala~

kalau rajin baca la sejarah-sejarah kewujudan coklat nie
orang-orang yang berkaitan dengan kewujudan coklat
bukan tester okeh, antara bahan yang di guna dalam penghasilan coklat

ukiran dari coklat
contoh rekaan untuk cenderahati or gubahan untuk hantara ke..

nie kedai untuk shopping...hanya coklat di jual di sini, air sume tak de ye
Pendapat aqu tentang muzium nie -->
i) Ruang dia tak besar sangat sebenarnya, lebih kurang sebuah rumah je...kalau masuk sekali 100 orang, memang padat tempat nie
ii) Pondok pengawal keselamatan untuk ambik pas tu sangat la tak sesuai...sebab jauh benau dari pintu masuk..
iii) harga untuk coklat-coklat yang di jual adalah dalam range yang agak mahal..untuk orang-orang yang dah berkerja maybe tak mahal, tapi kalau bebudak sekolah datang melawat, memang balik tangan kosong..sebab harga nya berbelas-belas plus puluh-puluh ringgit.

antara coklat yang di beli..


^_^ sekian.
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
1 Comments

1 00 rajin nak comment:

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

baru tahu ada muzium nih.. mcm xbnyk pendedahan jer tntng muzium ni... hurm... sy pn sependapat jgk lah klu hrga mahal 2 memg x ptt.. pttnya tmpt mcm nilah kna murah skit dr kedai2 biasa...barulah boleh jadi salah satu daya tarikkan... hehehe