0 penyumbang pandangan

dah tiba manusia jadi rakus

Assalamualaikum

Rakus ye bukan rakun!



Kalau semua nya naik, lepas nie...kalau campak duit 10 hinggit je pun kat tengah jalan, mesti sampai bunuh membunuh sebab berebut nak kan duit tu...

Apa lagi yang nak di hipokrit kan sangat nak cakap "naik sikit je, tak yah kecoh-kecoh"...jangan nak tipu la... korang pun dah start merasa yang makin membunuh dengan semua kenaikan tu kan walaupun nilai nya 10sen!

Yang lagi jadi isu bila ada pulak MENTERI kita yang berpikir "kalau tak nak duduk malaysia, pi negara lain...kalau tak nak bayar tol, pi ikut jalan lain"... 

Helo please la!!! Itu ke cara menteri???? Sebagai menteri, kitaorang sangat hormat korang untuk teraju negara kita nie... and kita sangat percaya yang korang sangat berilmu..jadi tolong la jangan keluar statement taraf bawah tapak kaki macam tu.... cuba bayang kalau rakyat malaysia yang cakap, konfem kena hentam punya la!..

Nie ke yang di kata rakyat bebas bersuara??? Tidak! nie di kata menteri je bebas berkata apa-apa. 

#rakyat memang tak terbeban dengan kenaikan semua harga tu, sebab rakyat malaysia nie sangat kaya raya.

*mungkin makin menjadi-jadi la kes rompakan plus ragut-meragut.... kan dah kata, islam dah ajar cara membentuk negara cuma tinggal nak follow ke tak je...

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: